За поредна година България се нарежда на последно място по

...
За поредна година България се нарежда на последно място по
Коментари Харесай

За поредна година: България с най-много загинали на глава от населенеито в катастрофи в ЕС

За поредна година България се подрежда на последно място по сигурност на придвижването с най-вече починали на глава от популацията в Европейски Съюз. Това сподели за „ Фокус “ Илия Тодоров, специалист в Българската асоциация на потърпевшите при произшествия във връзка Световния ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни катастрофи, който тази година означаваме на 15 ноември. За 2020 година се очакваше фрапантен спад на починалите по пътищата у нас поради обстановката с ковид и редуцираното пътешестване, разясни той, като регистрира, че фактически се следи лек спад непосредствено миналата година, само че той не е в предстоящите размери.
„ Факторите за злополуките са в действителност доста. Първо те са вътре в нас – нашето държание, спазването на разпоредбите, толерантността и всички дейности и решения, които подхващаме като водачи или пешеходци. Със сигурност обаче значение има и инфраструктурата, и автопарка. Тези съставни елементи по никакъв начин не са в наша изгода и по тази причина ние за поредна година приключваме на последно място по сигурност на придвижването, т.е. с най-вече починали на глава от популацията в Европейски Съюз “, изясни специалистът.
Според Илия Тодоров тежкото наказване за пътнотранспортно произшествие със умрял няма да помогне на предварителната защита. Санкциите за нарушение на разпоредбите за придвижване обаче би трябвало да са по-строги и да се постановат преди да се стигне до най-тежкото закононарушение, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР