За поредна година АЕЦ Козлодуй набира кандидати за платени летни

...
За поредна година АЕЦ Козлодуй набира кандидати за платени летни
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй набира кандидати за платени летни стажове

За поредна година АЕЦ " Козлодуй " набира претенденти за платени летни стажове в атомната централа. Търсят се студенти от механически инженерни специалности, стажът е един месец. Тази година за първи път в стипендиантските стратегии могат да се включат и преди малко записали се студенти с триумф над 5,50 от гимназиалните дипломи.

Козлодуй

Васил Гълъбов е приключил Техническия университет със компетентност „ Топло- и нуклеарна енергетика " и от половин година към този момент е на работа в атомната централа. Разказва, че взел участие в стажантската стратегия, а за нея научил от своите преподаватели в университета.
Васил Гълъбов, инженер по ръководство на реактори: В момента съм част от оперативно звено, като съм инженер по ръководство на реактори.
Много виновна работа?
- Да, и изисква задоволително сериозна подготовка, която през последните години става все по-обширна.
За Васил назначението е обаче единствено първа стъпка. За да се утвърди като експерт той би трябвало да премине най-малко една година образование на работното място. Елица Костова пък учи нуклеарна енергетика и получава стипендия от АЕЦ " Козлодуй ". Класирала се за стипендиантската стратегия, тъй като е с доста добър триумф от университета.
Елица Костова, стипендиант на АЕЦ " Козлодуй ": След довеждане докрай на магистратурата имам опция да постъпя на работа в централата, за първи път това лято ще се възползвам и от платения стаж, а третия съставен елемент е, че заплащат образованието ми и получавам по още 1000 лв. на учебен срок.Стефка Петрова, началник на ръководство „ Администрация и надзор " в АЕЦ " Козлодуй ": През това лято предлагаме 900 лв. за платените стажантски стратегии, защото считаме, че това би стимулирало младежите да предпочетат да работят при нас, вместо да изберат сезонна работа на морето.
За 15 години, откогато работи стажантската стратегия, от нея са се възползвали над 300 студенти, а на работа в атомната централа са останали към 60 на 100 от тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР