За пореден убит високопоставен генерал на Русия в Украйна съобщават

...
За пореден убит високопоставен генерал на Русия в Украйна съобщават
Коментари Харесай

Убит е високопоставен генерал на Русия в Украйна


За следващ погубен почитан военачалник на Русия в Украйна оповестяват държавните медии на Москва, осведоми Би Би Си.

В неделя украински и съветски медии оповестиха за гибелта на генерал-майор от съветската войска Роман Кутузов в боевете край Попасна, Луганска област.

За гибелта на Кутузов пишат както украинската осведомителна организация УНИАН, по този начин и няколко съветски уеб страницата и Телеграм канали, а също и Александър Сладков, сътрудник на държавната телевизия ВГТРК.

Като едно от потвържденията изданията цитират обява на съветския народен представител Дмитрий Саблин, който написа: " Трудно е да загубиш другар... Вечна памет за умрелия боец Роман. "

Телеграмният канал Military Informant написа, че генерал-майор Кутузов е умрял по време на бойна задача край село Николаевка в Попасненския регион на самопровъзгласилата се Луганската национална република.

Районът, в който съгласно известията е умрял генерал-майор Кутузов, понастоящем се управлява от съветски войски и елементи на ЛНР.

Според РБК-Украйна Роман Кутузов е бил изпълняващ длъжността пълководец на 5-та общоармейска войска, която преди войната е била ситуирана в Усурийск, а по време на военните дейности в Украйна е командвал армейския корпус на ДНР.

Към момента Би Би Си не разполага с без значение удостоверение на цялата тази информация, само че в случай че новината за гибелта на Кутузов се удостовери, той ще бъде четвъртият почитан съветски военачалник.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР