За пореден случай за проблеми при лечението на дете в

...
За пореден случай за проблеми при лечението на дете в
Коментари Харесай

Пореден случай на забавяне на лечение на дете у нас

За следващ случай за проблеми при лекуването на дете в чужбина, сигнализират родители. Пациентска организация оповестява за административен безпорядък при заминаването му за френска клиника. От Здравната каса отхвърлят, че не са съдействали.
16-годишният наследник на Аника Тодорова страда от бъбречна непълнота. През юни трябвало да заминат на надзорен обзор във Франция. Подали молба във Фонда още преди да бъде закрит. След дълго очакване попитали в Касата. Оттам обаче не разкрили случая, заяви bTV.
На 18 юни от Касата се обаждат, че би трябвало да заминат за плановия обзор незабавно – още на идващия ден.
" Аз имам документи. Имам толкоз доста неща, които би трябвало да приготвя за детето. Няма кой да ми каже къде е консултацията... И аз звъннах на предходната преводачка. Да пристигна по най-бързия метод, с цел да можем да създадем консултация ", споделя майката.
Преди да се върнат в България, Аника получава позвъняване от Касата .
" Че разрешителното на Даниел е готово и да отида да си го взема. И аз им споделям, че съм във Франция и няма по какъв начин да отида. И ми споделиха – елате да си го вземете! И ми затвориха телефона ", споделя още дамата.
След прегледа във Франция излиза наяве, че на момчето би трябвало да му бъде направена трансплантация.
От Здравната каса отхвърлят, че казусът на детето не е бил трансфериран от Фонда. А неналичието на преводач изясняват с това, че майката не е показала такава потребност в заявката за кандидатстване. Касата е изпратила заповедта за пътуването по пощальон няколко дни преди заминаването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР