За пореден път заседанието на парламента започна с остър спор

...
За пореден път заседанието на парламента започна с остър спор
Коментари Харесай

Пак скандал за маски в парламента, Караянчева викна РЗИ


За следващ път съвещанието на Народното събрание стартира с изострен спор за наложителното носене на защитни средства на закрити публични места, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес още веднъж ръководителят Цвета Караянчева подкани депутатите да сложат маски на лицата, според условията на заповедта на здравния министър и даже напомни, че квесторите са обезпечили спомагателни бройки за народните представители, в случай че инцидентно те са не запомнили своите. Въпреки това обаче в залата още веднъж се следиха депутати без маски.

От своя страна националният представител от „ Обединени патриоти “ Славчо Атанасов изиска от ръководителя да „ предприеме ограничения “ против двама негови сътрудници, очевидно демонстриращи отвращение да спазят условието, визирайки Павел Шопов от „ Атака “ и Александър Паунов от Българска социалистическа партия.

Последва втори апел от Караянчева.

„ Всички би трябвало да бъдем с маски, само че не смятам, че е редно всяка заран съвещанието да стартира с това някой да излиза от тази естрада и да преброява сътрудниците, които са без маски. За тази работа си има РЗИ, което следи прецизно и основава нужните актове. Не е ваша работа непрестанно да съобщавате кой депутат е без маска “, възпротиви се Георги Свиленски от левицата.

„ Освен значимостта на работата, която вършим тук, значимо е и здравето на народните представители и хората, с които те се срещат в изборните региони. Г-н Паунов и господин Шопов, апелирам, сложете си маските “, за трети път прикани Цвета Караянчева, заканвайки се да сезира здравните управляващи.

Не единствено че не сложи своята маска, Александър Паунов от опозицията прикани и управлението на Народното събрание също да бъде санкционирано, защото не е осигурило нужната отдалеченост от над метър и половина, според заповедта на Ананиев. Според Паунов законодателният орган даже не спада в категорията на публичните места, защото има следен режим на достъп до постройката.

„ Да пристигна РЗИ, да ни санкции, ние ще апелираме в съда “, отговори от своя страна депутатът. 

 

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР