За пореден път възпитаници на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“

...
За пореден път възпитаници на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“
Коментари Харесай

Връчиха наградите “Румен Камбуров” в Търговската гимназия в Стара Загора

За следващ път ученици на Търговската гимназия „ Княз Симеон Търновски “ в Стара Загора получиха награди на името на дългогодишния преподавател по география в учебното заведение Румен Камбуров , който ненадейно си отиде напролет на 2013 година.
Идеята за премиите е на двама ученици на учебното заведение - Георги Георгиев и Димитър Желев . Те научават късно за гибелта на обичания си преподавател, с който не съумяват да се простят. Спонтанно вземат решение да учредят премия на негово име. Тя е парична и се връчва на празника на гимназията – 6 декември. По-късно към Георги и Димитър за обезпечаването на средствата за премията се причисляват още двама възпитаници на Румен Камбуров - Желязко Динев и Диян Димитров. Решението за носителите на премията се взема от педагогическия съвет на гимназията. Отличават се възпитаници за сполучливо показване на надпревари по география и естествени науки и за общо чудесно показване в образованието, дейна социална активност и присъединяване в национални училищен надпревари.

Тази година носители на премиите са четирима единадесетокласници - Силвия Андреева, Живко Петков, Мирела Господинова и Стефан Колев . Силвия и Мирела са заели второ и трето място в XIV народен конкурс “Млад икономист”, а Живко и Стефан са първенци в регионалния кръг на олимпиадата по география и стопанска система. Наградите им връчиха Диян и Желязко.

“Г-н Камбуров беше от онази особена категория учители, които с изключение на знаещи и можещи в личната си тенденция и предмет, ни дават доста други неща. Дават ни подготовка и ни учат по какъв начин да се оправяме в живота. Със сигурност в това, което съм през днешния ден и методът, по който се е развил животът ми, той е оставил своя отпечатък”, споделя Диян Димитров. Той работи като икономист, общински консултант е и споделя, че срещата с Румен Камбуров му е помогнала да избере какво да кандидатства след гимназията.
За Желязко Динев, който също е приключил стопанска система, само че работи като публицист и е изпълнителен шеф на телевизия ”Стара Загора”, срещата с Камбуров е “изключително предизвикателство и късмет”. “Той беше доста забавен човек, страховит преподавател. Успяваше да бъде другар с учениците си”, споделя той.

“Тази премия е най-малкото, което можем да създадем, с цел да благодарим на Румен Камбуров и да съхраним духа му”, показа Димитър Желев. Той е географ, минал e през учителската специалност, а сега е основен помощник в катедра „ Ландшафтознание и запазване на естествената среда “ в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.
“Давайки тази премия, желаеме възпитаниците на нашата гимназия да знаят, че има смисъл да си безсънен, да си предприемчив, да ти пука за учебното заведение и за страната, в която живеем, както ни учеше господин Камбуров”, изяснява пък Георги Георгиев, който е юрист в влиятелна столична адвокатска фирма.

На днешния празник в Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски” по традиция се организира панаир на образователните подготвителни компании (УТФ) от другите профили. По този метод учениците се приготвят за бъдещото си присъединяване в пазара на труда и се срещат с действителностите на специалността, за която се образоват. “Пожелавам ви да сте здрави и да сте упорити, с цел да се множат триумфите и да се обогатяват традициите и с цел да се запази чист духовният извор за бъдещите поколения”, поздрави учениците шефът Снежана Танева на тържеството за празника на учебното заведение.

Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски” е учредена през 1921 година и е най-старото професионално образователно заведение в района. От неговите класни стаи са излезли хиляди експерти - банкери, счетоводители, финансисти, мениджъри. В момента в учебното заведение се образоват 669 възпитаници в седем профила. Образователно-възпитателните действия се реализират в близко съдействие със звена на финансово-счетоводната процедура, научни и културни институти, културно-информационните центрове на европейските страни. С тяхна помощ се осъвременява и модернизира учебно-материалната база. Успешно се осъществя огромен учебен план с Република Австрия по специалностите Икономика и мениджмънт и Предприемачество и мениджмънт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР