За пореден път в Иран показаха, че не обичат жените

...
За пореден път в Иран показаха, че не обичат жените
Коментари Харесай

В Иран се ядосаха на съдийка по къси гащи

За следващ път в Иран демонстрираха, че не обичат дамите да са част от футбола. В страната продължава да има възбрана дами да посещават мачове. Освен това по малкия екран има строга цензура на всичко, което се предава от международните канали.

Оказа се, че в петък вечер локалният канал, който трябваше да излъчва срещата от немското състезание сред Аугсбург и Байерн (Мюнхен), не го е сторил. Проблемът бил в това, че основен арбитър беше Бибияна Щайнхаус. Властите в Иран не одобрили гледката на жена по къси гащи и наложили възбрана.

През предходната пролет в ислямската страна въпреки всичко откриха метод да излъчат мач на Щайнхаус - Кьолн против Байерн (Мюнхен), само че тогава режисьорите трябваше да превключват към друга камера всякога, когато в обектива попадаше русокосата реферка. Картината се транслираше със забавяне, в което съответните чиновници да имат време да реагират с проявлението на нещо друго - най-често почитатели по трибуните.

Във вторник пък иранската държавна телевизия IRIB TV3 цензурира емблемата на Манчестър Юнайтед по време на конфликта с Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Наблюдателни фенове видяха, че преди репортажа за мача е показано логото, което Юнайтед употребява сред 1970 и 1973 година.

Във всички останали версии на емблемата участва и стилизиран червен демон, който е знак на клуба. Последното лого на Манчестър Юнайтед е основано през 1998 година и се употребява и до през днешния ден. От IRIB TV3 отхвърлиха да става въпрос за цензура, а за човешка неточност, така хората, които дават отговор за графичния дизайн не се интересували от спорт и са попаднали точно на това остаряло лого. Паметливи обаче напомнят, че в Иран цензурираха преди време логото на Рома, като замъглиха кърмещата вълчица. Бундеслига 22 кръг, петък 15 февруари  Аугсбург 2:3краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР