За пореден път ЦСКА започна с добри резултати предсезонната си

...
За пореден път ЦСКА започна с добри резултати предсезонната си
Коментари Харесай

Контролите на ЦСКА - отражение на тима

За следващ път ЦСКА стартира с положителни резултати предсезонната си подготовка. От началото на лятото " армейците " записаха победи в другарските мачове с Етър (2:0), В-Варен Нагасаки (3:0) и УФА (2:1). Последваха равенства с Шахтьор (Донецк) - 0:0 и Брьондби - 3:3. В събота ще бъде представянето на отбора против Царско село. След това следва огромното завръщане в Европейските клубни шампионати. Първият противник е ФК Рига.

В последно време контролите дават ясна преценка за положението на тима. Нека проследим резултатите на ЦСКА в предходните 4 предсезонни подготовки и какво се случи с " алените " след тях:

Лято/есен 2016

ЦСКА - Спартак (Плевен) 0:1

ЦСКА - Легия (Варшава) 1:0

ЦСКА - Краснодар 2:5

ЦСКА - Динамо (Киев) 0:3

ЦСКА - Интер 2:1

ЦСКА - Удинезе 0:0 (представяне на отбора)

ЦСКА - Пелистер 4:0

ЦСКА - Царско село 1:0

ЦСКА - Хоризонт 2:0

Баланс: 5 победи, 1 тъждество и 3 загуби.

 Нестор ел Маестро: Постоянството ще бъде основно за ЦСКА
Нестор ел Маестро: Постоянството ще бъде основно за ЦСКА

" За мен по-важно бе всички да схванат какво желая аз "

Преди завръщането си в родния хайлайф " алените " записаха влиятелна победа над Интер. Въпреки това тимът не бе на висота във всички инспекции, което проличава и от изгубените срещи. Годината " заточение " в Трета лига се бе отразила отрицателно, разумно.

 Снимка 365713
Източник:

ЦСКА не стартира шампионата безапелационно - победи Славия (2:0) и новаците Нефтохимик (5:1), и Локомотив (Горна Оряховица) - 2:0, само че загуби от Верея (0:1) и Дунав (0:2). Междувременно приключи наедно с Пирин (1:1). Така завършиха първите 6 мача на " армейците ". Наложи се даже и треньорска рокада - на мястото на Христо Янев застана Едуард Йорданеску. Дербито с Левски на 15 октомври също не излъчи победител - 1:1.

Зима 2017

ЦСКА - Локомотив (Москва) 2:1

ЦСКА - Рубин (Казан) 2:4

ЦСКА - Динамо (Киев) 2:2

ЦСКА - Сувон 0:4

ЦСКА - Сьондерийске 0:1

ЦСКА - Шкендия 8:1

ЦСКА - Монтана 2:0

Баланс: 3 победи, 1 тъждество и 3 загуби.

 ЦСКА показва шести нов до края на седмицата
ЦСКА показва шести нов до края на седмицата

Става дума за нападател

По време на подготвителния лагер в Испания " армейците " претърпяха неприятни загуби. В края на постоянния сезон в Първа лига (преди плейофната фаза) те се намираха на 3-то място с 46 точки. Първи бе Лудогорец с 67, а Левски заемаше 2-а позиция с 51 пункта.

 Снимка 365552
Източник:

Постепенно ЦСКА влезе във форма. Звездата на отбора - Фернандо Каранга означи дебютния си гол при гръмката успеха над носителя на Купата на Македония - Шкендия. До края на пролетта " армейците " на два пъти победиха Левски с 3:0. В крайното класиране Лудогорец приключи без проблеми на 1-ва позиция с 83 точки, 2-ри остана ЦСКА с 67, а Левски 3-ти с 63.

Лято/есен 2017

ЦСКА - Вакер (Инсбрук) 3:1 - 45 минути (блиц турнир)

ЦСКА - Габала 2:0 - 45 минути (блиц турнир)

ЦСКА - Зенит 2:1

ЦСКА - Университатя (Крайова) 4:2

ЦСКА - Карабах 5:2

ЦСКА - Етър 2:0

ЦСКА - Берое 1:0

ЦСКА - Царско село 7:4

ЦСКА - Марица 3:1

ЦСКА - Монтана 3:1

Баланс: 10 победи.

 Съперникът на ЦСКА в Лига Европа с следващо ново попълнение
Съперникът на ЦСКА в Лига Европа с следващо ново попълнение

ФК Рига взе венецуелски халф

" Червените " набраха инерция в края на пролетта и лятната им подготовка се трансформира в наказателна акция. Възпитаниците на Стамен Белчев завоюваха блиц шампионата в Австрия, а по-късно и останалите срещи в полите на Алпите. Затвърдиха мощното показване и на родна земя в последните си предсезонни контроли.

 Снимка 365154
Източник:

Началото на сезона бе белязано от необичайно реми със Славия (1:1) и загуба на " Армията " от Лудогорец (0:1). Точно когато сред почитателите започнаха да се прокрадват реплики като " Пак газихме в другарските мачове, а в шампионата се дъним ", отборът записа 8 следващи победи. Изненадващите равенства с Етър (2:2) и Пирин (0:0) не помрачиха настроението в " аления лагер ". До зимата ЦСКА записа сладки триумфи над Лудогорец с по 2:1 в Разград и на " Армията " за Купата.

Зима 2018

ЦСКА - Вихрен 2:0

ЦСКА - Дзянсу Сунин 8:0

ЦСКА - Динамо (Киев) 0:0

ЦСКА - Спартак (Москва) 0:0

ЦСКА - Тянжин Теда 1:1

ЦСКА - Царско село 2:1

ЦСКА - Струмска популярност 2:3

Баланс: 3 победи, 3 равенства и 1 загуба.

 ЦСКА прати Велизар Димитров на задача в Западна Европа
ЦСКА прати Велизар Димитров на задача в Западна Европа

" Червените " водят договаряния за нови попълнения

В тази предсезонна подготовка " армейците " надделяха възпитаниците на Фабио Капело с 8:0, само че имаха над какво да работят. Успешната серия прерасна на 27 публични мача без загуба. ЦСКА победи и в " мокрото дерби " с Левски (1:0) на 18 март. Всичко се развиваше по проект за почитателите на " алените " до съдбовното проваляне с 2:3 в Разград. Благодарение на късния поврат - Лудогорец дръпна с 6 точки на върха в Първа лига и " армейците " се сринаха душевен. Стамен Белчев напусна " Армията " след година и половина отпред на отбора. На негово място краткотрайно се завърна Христо Янев. Челната тройка остана непроменена от предходния сезон - 1. Лудогорец (88 т), 2. ЦСКА (81 т), 3. Левски (64 т).

 Снимка 365150

На доктрина " армейците " съкратяват от ден на ден дистанцията със " зелените ".

Новият треньор на ЦСКА - Нестор ел Маестро стартира с положителни резултати в другарските срещи. В последно време настроението от подготвителните лагери на отбора се придвижва с цялостна мощ и в турнирните конфликти. Този път пред " алените " се открива и едно позабравено предизвикателство. Лига Европа.

 ЦСКА изненада Рединг с цената на Фернандо Каранга
ЦСКА изненада Рединг с цената на Фернандо Каранга

Английският клуб има сериозна интерес към нападателя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР