За пореден път ставаме свидетели как БСП живеят в друга

...
За пореден път ставаме свидетели как БСП живеят в друга
Коментари Харесай

ГЕРБ: Подобряването на здравната система е приоритет на правителството

За следващ път ставаме очевидци по какъв начин Българска социалистическа партия живеят в друга страна, в друга паралелна галактика, пробвайки се да повтарят една и съща мантра, че нещо не се развива, не се търси промяна и не се признават проблеми там, където в действителност съществуват, разяснява пред публицисти депутатът от ГЕРБ Александър Иванов по отношение на импортирания от " Българска социалистическа партия за България " избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 " за неуспех в политиката на опазването на здравето.

Никой не отхвърля, че има проблеми, само че държавното управление на ГЕРБ и " Обединени патриоти " е единственото досега, което се ангажира с тяхното решение и е приело като приоритет подобряването на достъпа и на здравната система за българските жители, уточни Иванов.

Колкото и повече пари да сме давали, колкото и да сме осъвременявали, може би системата има потребност от рестарт и ние ще намерим тази формула при необятно публично разискване, добави депутатът от ГЕРБ.

Той разяснява, че вместо да изброяват какъв брой здравни министри и шефове на НЗОК е имало по време на държавните управления на Борисов, от левицата можели да си създадат сметка какъв брой пари са дадени повече за опазване на здравето и за реформиране на системата, какъв брой високотехнологични лечебни заведения са били открити и преоборудвани, какъв брой пари са дадени за разкриването на нови онкологични отделения. Иванов означи, че сега тече процедура за закупуването и подмяната на всички коли за спешна помощ на спешна помощ - над 400 на брой. Той уточни, че сега се организира и търгът за електронна здравна система.

Депутатът от ГЕРБ разкритикува Българска социалистическа партия, че са подходили изборно при извършените срещи със съсловни организации - срещнали се единствено с дребните лечебни заведения, само че не и с регионалните и университетските лечебни заведения, частните и профилираните лечебни заведения. Той означи, че здравната услуга се дава освен от лекари, само че и от стоматолози, фармаколози, медицински сестри. Александър Иванов уточни, че ГЕРБ търси необятен публичен спор по тази мъчителна тематика - българското опазване на здравето, и промените в него.

Той разяснява, че разискванията по вота ще бъдат тази или другата седмица и тогава ще се чуе отговорът на всички въпроси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР