За пореден път социалният министър Бисер Петков успокои противниците на

...
За пореден път социалният министър Бисер Петков успокои противниците на
Коментари Харесай

Петков: Стратегия за детето няма, ще се води дебат

За следващ път общественият министър Бисер Петков успокои съперниците на Стратегията за детето , че тя е оттеглена и ще бъде модифицирана. Той даде обещание и че при бъдещето правене на тактиката ще има необятно публично наказание .

" След като се успокоят пристрастеностите , уповавам се, че ще има надлежно волята и готовността на другите институции и на представителите на гражданското общество да се води дебатът за бъдещето на политиките за децата в фамилията в нашата страна "

По мотив настояването на омбудсмана Мая Манолова за напълно нова тактика , Петков уточни, че по-рано тя я е подкрепила при публичните разисквания .

" Вероятно има еволюция на разнообразни визии , защото планът на Национална тактика беше подсилен от омбудсмана при публичните разисквания. Явно нашата преценка, нашето виждане откакто станахме очевидци на подобен огромен митинг и опозиция в обществените мрежи, постанова този план да бъде модифициран, преоценен ", сподели общественият министър, написа dnes.bg.

Той добави и че министерството ще работи за повече ограничения за поддръжка на фамилиите , с цел да могат родителите сами да отглеждат децата си, вместо да се дават на приемни фамилии. Петков уточни, че би трябвало да се окаже по-голяма финансова помощ за фамилиите, с цел да се пребори факторът " беднотия ", когато има риск от занемаряване на дете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР