За пореден път сме свидетели на тежка злоупотреба с хората

...
За пореден път сме свидетели на тежка злоупотреба с хората
Коментари Харесай

Министър Сачева: Инцидентът с буса е тежка политическа провокация

 " За следващ път сме очевидци на тежка корист с хората с увреждания и похищение на вниманието " - по този начин общественият министър Деница Сачева разяснява вчерашните конфликти с микробус на съдружие " Системата ни убива “ на кръстовището при Ректората при антиправителствените митинги. 

Сачева даде изключителна конференция с представители на организациите на хората с увреждания.

" През 2009 година разноските по бюджета на МТСП в региона на хората с увреждания са 245 милиона лв.. През 2018 година те са 458 милиона лв., а през 2020 година страната е дала 921 милиона лв. “, акцентира министър Сачева.

" Това, което се случва на улицата, не е в дневния ред на хората с увреждания. Въпреки деструктивния темперамент на държанието на Вера Иванова, тя е член на всички работни групи, получава документи и може да взе участие директно в политиките.Това не е митинг на майки с увреждания, а е тежка корист с идеята и потребностите на хората с увреждания, добави общественият министър.

Над 186 хиляди хора с увреждания съставлява най-голямата асоциация на хората с увреждания. " Каузата на хората с увреждания се употребява за опълчване на едни хора с увреждания по отношение на други. Членовете ни имат разнообразни политически визии, само че това не значи, че ние би трябвало да влезем в тези междупартийни битки. Искаме да работим за положителното на нашите деца “, сподели Веска Събева, зам.-председател на най-голямото съдружие на хората с увреждания.

" На дневен ред при нас не са митингите, а това по какъв начин да се пенсионират хората с деца с увреждания, също и ТЕЛК-овите решения, както и доста други неща. Това опълчване и корист с хората с увреждания би трябвало да спре “, прикани Събева.

Според Васил Долапчиев от Съюза на слепите, " Движението " Системата ни убива “ съставлява придвижване на няколко майки. Още някогашният обществен министър включи техни представители в работните групи за законодателството. Но сходни като дълбочина и обсег законови промени както в този момент в никакъв случай не са осъществявани “. Той прикани държавното управление да бъде оставено да работи, тъй като " има извънредно незабавни задания за решение “.

В постройката на Министерството на труда и обществената политика министър Деница Сачева и представители на организации на хората с увреждания показват политиките, ориентирани към хората с увреждания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР