За пореден път сме свидетели на посегателство над личността на

...
За пореден път сме свидетели на посегателство над личността на
Коментари Харесай

РЛК Хасково подкрепи нападнатия лекар и напомни, че деянието е инкриминирано

„ За следващ път сме очевидци на посягане над личността на български медици. Категорично осъждаме и оценяваме като акт на принуждение нападението против сътрудниците ни – екипа на Спешно поделение към МБАЛ-Хасково “. Това се споделя в декларация от Районната лекарска гилдия в региона във връзка със случая от предходната седмица, при който след забележка за повдигане на звук.

„ Изразяваме и изключителната си угриженост, че сходни актове на вербална и физическа експанзия против медицински чиновници по време на осъществяване на служебните им отговорности не са безпрeцедентни “, акцентират от колегията.

„ Всеки един доктор се нуждае от безвредни условия на труд, с цел да съумява да работи пълноценно и дейно в интерес на пациентите, а главната отговорност на институциите е да обезпечат тази сигурност на работното място “, показват лекарите.

„ Управителният съвет на Районна лекарска гилдия – Хасково заявява своята цялостна поддръжка към сътрудниците и молим към всички виновни институции за бързи и ефикасни присъди на деятелите и интензивно използване на законовия инструментариум.

Напомняме, че похищението над медици по време на осъществяване на служебните обвързване е инкриминирано действие “, означават още от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР