За пореден път Слатинската река в София потече оцветена вчера,

...
За пореден път Слатинската река в София потече оцветена вчера,
Коментари Харесай

Странна работа - Слатинска река тече в синьо, общинари - слепи и глухи

За следващ път Слатинската река в София потече оцветена през вчерашния ден, алармира фен на bTV. „ Видях през оградата супер блестящо синя вода, в началото си помислих, че е индустриален канал”, описа Борис Боев.

Той направил 7-8 несполучливи опита да подаде сигнал в отдел „ Води”, на незабавния телефон 112 му съобщили, че са приели информацията му, само че той решил да се свърже и с медиите. Снимките му провокирали мнения и в обществената мрежа: „ В рамките на деня много другари и непознати хора споделиха, че това си е практика”.

По мемоари на негови близки през последните 15-20 години Слатинската река неведнъж е ставала алена, синя или зелена. „ Става като приказката за златната река, намерихме прототипа, само че имам чувството, че това по никакъв начин не е смешно”, разяснява мъжът.

„ Трудно се открива оцветяването, защото водата тече и то си заминава”, означи кметът на Район „ Слатина” Наталия Стоянова. По думите й през вчерашния ден Звеното за спешна помощ и предварителна защита на Следствен отдел към окръжна прокуратура дружно с представител на Регионална инспекция за опазване на околната среда е взело проби и положението на водата е било открито като положително.

Михаил Георгиев от инспекцията уточни, че евентуално става въпрос за нелегално заустване.

На този стадий обаче не е ясно кой е източникът. В региона има цехове.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР