За пореден път слагаме каруцата пред коня. Така коментира Георги

...
За пореден път слагаме каруцата пред коня. Така коментира Георги
Коментари Харесай

Гергов и Найденов искат Станишев начело на евролистата на БСП

”За следващ път слагаме каруцата пред коня ”. Така разяснява Георги Гергов обстановката към избора на лидер на листата на Българска социалистическа партия, защото към момента не е взето решение на Националния съвет на партията.
Според Гергов обаче президентът на ПЕС Станишев е този, който би трябвало да оглави листата за евровота. Той е на мнение, че в противоположен случай ще се даде неприятен знак към социалистите.

" Всеки има право на глас, на мнение и ще решим ". Според него ще бъде импортирано предложение лидерът на листата да бъде партиен член.

Най-естественият избор за лидер на евролистата е Сергей Станишев. Всичко останало е обидно за Българска социалистическа партия. Това пък съобщи някогашният боен министър Ангел Найденов преди съвещанието на пленума на Българска социалистическа партия, който би трябвало да избере лидера на листата.

Предстои ни тежък пленум, на който би трябвало да вземем доста сериозен и предопределен избор, разяснява Найденов. Ще има доста страсти и се надявам в последна сметка разсъдъкът да надделее, добави той.

" Големият въпрос е освен с какво влизаме, а с какво излизаме от пленума. Кое е мощното и мъдрото решение на Българска социалистическа партия. Най-естественият избор е Сергей, всичко останало е обидно за Българска социалистическа партия ", добави Найденов.

Който и да е лидер след този пленум, значимото е да излезем обединени, а не разграничени, прикани пък водачът на столичните социалисти Калоян Паргов. Той подсети, че една или друга листа постоянно са предизвиквали разногласия и разделения в Българска социалистическа партия.

Това е най-голямото ми безпокойство и би трябвало за това да работим - да потушим пристрастеностите, които могат да се разгорят, предизвести Паргов.

Водачът би трябвало да е представител на Българска социалистическа партия, несъмнено, разяснява водачът на столичните социалисти. Но добави, че може да е представител на Българска социалистическа партия и в Народното събрание. Той подсети, че на парламентарните избори през 2017 година Българска социалистическа партия направила пробив, а до тогава не е имала толкоз доста водачи от гражданската квота, които дали своя принос в резултата. Понякога симпатизант или непартиен член е по-голям партиец от партиеца, добави Паргов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР