За пореден път се удължава срокът на промените в Наредба

...
За пореден път се удължава срокът на промените в Наредба
Коментари Харесай

Промените в наредбата за касовите апарати се удължават до края на 2020 г.

За следващ път се удължава срокът на измененията в Наредба Н-18 за касовите апарати, излиза наяве от план, оповестен на интернет страницата на Министерството на финансите.

Ползвателите на програмен продукт за ръководство на продажбите (СУПТО) ще би трябвало да приведат активността си в сходство с условията на наредбата до края на 2020 година

Досегашният период - 31 юли 2020 година, не може да бъде спазен без обилни усложнения и се предлага удължаването му, е посочено в претекстовете към плана.

Правят се и доста други облекчения в наредбата, като да вземем за пример дефиницията за СУПТО, облекчение на условията към медицинските софтуери, така наречен ERP системи, както и софтуерите, употребявани в туризма; удължение на периода на блокиране на фискалните устройства при липса на съгласуваност до 72 часа, прецизиране на отговорността на ползватели и разработчици на СУПТО в случаите на открити несъответствия, облекчение на разпоредбите за връзка на софтуера с фискално устройство и реквизитите на фискалните бонове и други.

" Диалогът с бизнеса в последните месеци беше градивен. Продължаваме полемиките в границите на публичното разискване. Предвидили сме голям брой промени, които да облекчат разпоредбите за търговците, само че да запазят философията на наредбата да лимитира сивата стопанска система в полза на цялото общество ", разяснява зам.-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Пламен Димитров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР