За пореден път се убеждавам, че не само на младото

...
За пореден път се убеждавам, че не само на младото
Коментари Харесай

Ситуация във варненски автобус: Бременна съм, не виждате ли, искам да седна!


" За следващ път се увещавам, че освен на младото потомство, само че и на хората на междинна или даже на напреднала възраст им липсва обикновена човечност и образование. В рамките на няколко дни станах очевидец на няколко обстановки, пътувайки във варненски рейсове. Най-фрапиращата беше тази от през вчерашния ден към 17.30 часа по линия №20. В час пик, както постоянно се случва, се натъпкахме като сардини в дребен рейс. Още на Червения площад рейсът беше препълнен. От спирката на Окръжна болница с много старания се качи млада жена в напреднала бременност. Всички видяха дамата през прозореца, само че при качването и никой не отреагира, всички стояха като залепени по местата си. Непосредствено до бременната жена се оказа и кондукторката в градското возило, която също обърна взор на другата страна. Момичето обаче се оказа много самоуверено, тъй като на всеослушание съобщи: " Много се оправдавам, не виждате ли, че съм бременна, желая да седна! ". Едва тогава от немай къде жена на междинна възраст с принуда стана, с цел да отстъпи място на бъдещата майка. 

От същата спирка се качи и друга млада жена с малко дете. Никой не отстъпи място и на тази жена. Едва след няколко спирки начумерена дама се раздвижи и преотстъпи седалката си на майката, само че не от положително сърце, а тъй като щеше да слиза. 

Преди два дни едновременно в рейса се качиха стара жена с патерици и майка с малко дете. Млада жена стана, с цел да направи място първо на старата жена, а тя от своя страна, макар неприятното си здравословно положение, отстъпи предоставеното място на детето. Никой обаче не мръдна, с цел да направи място на старата жена да седне. 

Страшното е, че младежите, а и освен те, са забили взор в телефоните си, а възрастните гледат нацупено през прозореца. Къде остана обикновеното образование и човечност, запитвам аз? ", показа нашата читателка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР