За пореден път показах непокорство и ми падна охраната. Това

...
За пореден път показах непокорство и ми падна охраната. Това
Коментари Харесай

Иван Христанов: Свалиха ми охраната, а Таки си върна царството на границата

За следващ път демонстрирах неподчинение и ми падна защитата. Това е доста неприятен знак, тъй като една страна би трябвало да може да демонстрира, че пази борците си, които в действителност са отстоявали държавните ползи. Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

" Държавата в лицето на БАБХ е изкупила оборудването на лабораторията на Капитан Андреево. Това е извънредно, тъй като те споделят, че са изкупили бизнес. Стойността на този бизнес на границата, в случай, че от 2022 година държавната политика на границата е да има единствено страна, е нула. Оборудването коства към 3 млн. лв.. Тоест там е осъществена една хубава награда към 7 млн. лв. и то за компания, която от службите обвързаха с Ами. Най-точно казано върнаха мафията. Това ОПГ, което ние махнахме, се връща ", изясни той.

Фирмите на границата събират кеш. От Национална агенция за приходите споделиха, че когато има държавни пространства, дадени за сериозна активност и са настанени 2-3 компании, постоянно разкриват, че това са перачниците на този кеш минават през корупцията, опиатите, мигрантите – безусловно всичко би трябвало да могат да го прекарат от някъде ", разкри някогашният зам.-министър.

На въпрос кой може да настани нелегално частни компании по българската граница, Христанов отговори: „ Това е въпрос за 3 милиарда лв. ”. Според службите това е финансовият интерес на мафията за година, уточни той.

" В продължение на 10 години, до момента в който ние влязохме на границата, там е имало също непознати служби, само че всичко е било прикривано. Единственият метод това да стане е на високо министерско равнище. Всичко би трябвало да бъде приведено в естествен тип, до момента в който траят инспекциите, по-късно още веднъж да си ги върнат. Тези хора се държаха като мутри. Те не бяха видяни в продължение на 10 година от вътрешния министър, от министърът на земеделието, от Агенция Митници, от Гранична полиция – все едно са невидими. Хем подсигуряват камионите, хем, че пратките с опиати ще минат. За следващ път виждаме, че когато страната не желае да направи нещо – не го прави. През 2022 година ние показахме, че с един екип от 5 души успяхме да свалим цялата тази мафиотска конструкция ", разгласи Иван Христанов.

По думите му пратките с опиати минават през товаро-разтоварната активност. Според него някой желае да върне каналите за опиати на границата. „ Вече можем да кажем: Таки си върна царството. Таки ще вземе парите. Остава въпроса с кой ще ги дели, с коя политическа върхушка ”, разгласи някогашният зам.-министър на земеделието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР