За пореден път пациент със зависимости поставя в риск живота

...
За пореден път пациент със зависимости поставя в риск живота
Коментари Харесай

Буйстващ пациент нападна персонала в Психиатричната болница в Раднево

За следващ път пациент със зависимости слага в риск живота на медиците от Държавна психиатрична болница в Раднево, а лекарите и личният състав са със заявки за овакантяване, съобщи Нова телевизия.

По думите на доктор Иван Добринов, шеф на Шесто мъжко поделение за пациенти със зависимости, личният състав се опасява да работи в такива условия, а смяна няма, макар многочислените сигнали до институциите.

„ В болничното заведение постъпват по неотложност пациенти от цялата страна. Конкретният проблем е неналичието на защита към този момент повече от 10 години, което значи, че не можем да подсигуряваме здравето и живота както на пациенти, по този начин и на личен състав в отделението “, сподели доктор Добринов.

Той разясни, че санитарите не постоянно са в положение да овладеят буйстващи пациенти и е нужна защита със характерни умения. Според него това би трябвало да са хора тренирани, които могат да се оправят да вземем за пример с един 100-килограмов герой, практикуващ и бойни изкуства, каквито пациенти има.

„ Това са хора с доста огромна физическа мощ, настрана от това в някои остри психологични положения могат да бъдат извънредно рискови. Няма и изолатори за тези хора, личният състав рискува живота си безусловно всекидневно “, уточни психиатърът и описа в резюме за следващия случай.

„ Докараха при нас буйстващ пациент, интоксикиран с амфетамин и метамфетамин, криминално проявен, с извършено ликвидиране. За първи път виждам човек да е закопчан с два чифта белезници, по този начин ни го доведоха. Този човек влезе в отделението, съгласи се да остане на непринудено лекуване. Вечерта и сутринта нямаше проблем. До момента, в който не стартира да заплашва личния състав, при което се наложи да извикаме полиция. Когато служителите на реда си отидоха, той още веднъж почнал да буйства, да чупи, съумя да изпочупи цялото поделение и избяга. Една детска градина има защита, а най-голямата психиатрична болница в България няма нито един охранител ”, разяснява доктор Добринов.

По думите му огромен е и казусът с наркопласьорите в региона, които проникват в болничното заведение през изпочупената ограда и непрестанно се постанова да се вика полиция.

„ Нямам разумно пояснение за тази индиферентност, тя е от години, писали сме до разнообразни министри, вършат се дребни козметични промени, само че до момента нищо не се е случило “, заключи лекарят.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР