За пореден път от БСП се опитват да отклоняват вниманието

...
За пореден път от БСП се опитват да отклоняват вниманието
Коментари Харесай

Захариева: България не се е присъединила към пакта за миграцията

За следващ път от Българска социалистическа партия се пробват да отклоняват вниманието от личните си проблеми и да всяват неоснователни страхове в хората, подвеждайки ги с информацията, че България се е включила към пакта на Организация на обединените нации за миграцията. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в отговор на декларацията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която беше прочетена по-рано през днешния ден от трибуната на Народното събрание.

"Няма решение на България за присъединение или не към пакта ", сподели Захариева. Тя изясни, че дебатът за този пакт стартира през 2016 година и от този момент той се води с специалисти.

Днес в Народното събрание имаше скандал за световния пакт за миграция на Организация на обединените нации. Корнелия Нинова изиска министър председателят Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание и да изясни кой, за какво и по кое време е решил България да го поддържа, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на държавното управление и тематиката занапред следва да бъде обсъждана освен това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт изобщо не пази националния ни интерес, нито пък този за Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР