За пореден път ниските доходи и липсата на перспектива за

...
За пореден път ниските доходи и липсата на перспектива за
Коментари Харесай

И в Пловдивско са притеснени от ниските доходи

За следващ път ниските приходи и неналичието на вероятност за младежите бяха изведени като главен проблем. Темата бе повдигната при представянето на "Визия за България " в Пловдив и района.
В пловдивския регион "Южен " планът бе показан от депутатите Теодора Халачева и Николай Иванов. В разискването се включи с експертен коментар по районната политика и водачът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов. Местните настояха за незабавни ограничения, които да преборят ниските приходи, огромната корупция, транспортната инфраструктура и мръсния въздух. Деца раждат деца, тече развой на ислямизация в гетата, държавни служители вкарват образователни стратегии, които опонират на българската просветителна традиция, сигнализираха пловдивчани.
"За да преодолеем демографската рецесия, българското семейство би трябвало да бъде в центъра на всички политически решения - през данъчната система, опазването на здравето и образованието, приходите и обществените придобивки, акцентира Халачева. Красимир Трифонов означи, че непрекъснато изменящата се "Визия за България " и

новите й версии

би трябвало навреме да се показват на структурите, тъй като има риск мненията да са неактуални. По думите му в частта за районно развиване, документът се нуждае от прецизиране, а има и секторни политики, които би трябвало да бъдат доразвити.
Отново в Пловдив, само че в регион "Тракия ", за Визията разказваха депутатите доцент Георги Йорданов и Димитър Стоянов. Основен акцент на срещата бяха системата на опазването на здравето и идният избор на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия. "България е на последно място по раждаемост и преди всичко по смъртност в Европа. Детската смъртност е доста над междинната за света ", заяви тревожната статистика пловдивският народен представител доцент Йорданов. По думите му опазването на здравето е в колапс, а министър Ананиев предлага странни ограничения за промяна. Във "Визия за България " сме заложили ограничения, които ще спасят системата, съобщи той.
"Университетите са доста, а

неграмотността

в никакъв случай не е била толкоз дълбока. Имаме доста компании с работещи небогати. Много лечебни заведения, само че недостъпно опазване на здравето. Много медии, а никаква независимост на словото. Политиката на държавното управление е подчинена на външни ползи. Превърнаха България в страна без цел, транспортен съд без посока ", заключи Димитър Стоянов.
В регион "Северен " депутатите Кристиан Вигенин и Иван Генов получиха многочислени бележки и рекомендации - за преосмисляне на делегираните бюджети на учебните заведения, за мандатност на шефовете, за промяна на модела на субсидиране на земеделските производители, за преизчисление на пенсиите.
Депутатите от "БСП за България " Елена Йончева, Валентина Найденова и Николай Пенев бяха повода Радиното учебно заведение в Сопот да се препълни с искащи да ги видят и чуят. В дебата за Визията се включи и водачът на социалистите в Пловдив област Георги Гергов. И в Сопот като съществени проблеми бяха посочени ниските приходи, неприятната инфраструктура, неналичието на сигурност и здравни грижи. Според Йончева

корупцията

у нас акумулира над 10 милиарда лева годишно, което е една от аргументите да сме небогати. По думите й има спад в безработицата, тъй като гоним българите от България. Валентина Найденова сигнализира за зависимостта сред затварянето на държавни лечебни заведения и непрекъснато изникващите частни лечебни заведения, изсмукващи обществения запас. Николай Пенев изясни, че първата задача на Българска социалистическа партия е оправянето с демографската рецесия. Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов пък означи, че съгласно него Българска социалистическа партия би трябвало да показа "нещо огромно, нещо взривяващо и с съответни периоди, което да извади обществото от летаргията и примирението ". Следващата стъпка е да го разбираем разбираемо и вдъхновяващо, счита той.
Държавата да субсидира учебните заведения с малко възпитаници, настояха поданици на Първомай пред народните представители Кристина Сидорова и Васил Антонов. Секторът опазване на здравето беше най-остро подложен на критика, а импортираният избор на съмнение бе утвърден от аудиторията.
Пред жителите на пловдивското село Ягодово народните представители Георги Търновалийски и Красимир Янков бяха безапелационни, че

предварителни избори

би трябвало да има. "Няма сфера на публичния живот, която да не е изумена от некомпетентното ръководство на Борисов. Затова обсъждаме с вас по какъв начин да излезем от рецесията, като активизираме силата и капацитета на всички български жители ", изясни Търновалийски. Янков бе безапелационен, че Българска социалистическа партия би трябвало да даде явен отговор по какъв начин да преборим демографската рецесия, с цел да не работят българчета за непознати стопански системи.
В село Първенец депутатите Даниел Йорданов и Йордан Младенов подчертаваха върху тематики като обучение, опазване на здравето и налози. Местните настояха за повече държавен надзор върху вносните храни и импорта на селскостопански артикули. Оплакаха се и от липса на връзка с държавната администрация по аграрни тематики, имало и скриване на информация по характерните икономически акции.
Зам.-председателят на ПГ "БСП за България " Крум Зарков и депутатите Илиян Тимчев и Манол Генов бяха на полемика в Асеновград. Основната тематика на спор още веднъж бяха опазването на здравето и импортираният от Българска социалистическа партия избор на съмнение по тематиката. Зарков изясни, че с вярно ръководство на бюджета всички цели, сложени във Визията, могат да бъдат осъществени.
"Установеният метод на държавно ръководство е циничен и неефикасен. Той не дава отговор на ползите на жителите и това ни стимулира да внесем вота на съмнение ", съобщи пред жителите на Калояново националният представител Виолета Желева. "Необходима е децентрализация в локалното самоуправление. Държавата би трябвало да има отношението към дребните общини и обитаеми места, то би трябвало да бъде по-различно. Държавната финансова дотация би трябвало да е в по-голям %, защото източниците на лични проходи там са лимитирани ", добави сътрудника й Никола Динков.
Жителите на Кричим благодариха на депутатите Надя Клисурска и Георги Стоилов за полемиката по отношение на бъдещето на страната. Клисурска даде обещание ограничения за възстановяване качеството на живота и чувството за сигурност, а Стоилов показа концепциите на Българска социалистическа партия за развиване на земеделието. Депутатите получиха доста въпроси за детските надбавки и подоходните критерии за тях, както и за просветителната система.
Депутатите Лало Кирилов и Валентин Ламбев посетиха село Цалапица, където бе повдигната тематиката за ниските приходи и нищожните пенсии.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР