За пореден път Ким Чен Ун се появи на официално

...
За пореден път Ким Чен Ун се появи на официално
Коментари Харесай

Ким Чен Ун отново показа дъщеря си, плаши с междуконтинентални ракети

За следващ път Ким Чен Ун се появи на публично събитие дружно с „ обичаната “ си щерка, предизвиквайки още веднъж интереса на анализаторите, които се чудят каква е ролята й. 

Ким Джу-ае, която наподобява на възраст сред 9 и 11 години, придружи Ким и брачната половинка му Ри Сол-джу, на среща със севернокорейски офицери преди 75-ата годишнина от основаването на Корейската национална войска.

Притеснителен боен церемониал

В ранните часове в Пхенян бе извършен боен церемониал, който е отбелязал събитието. Сателитни фотоси демонстрираха военната техника на КНДР, която е минала по улиците и притегли вниманието на анализаторите. Според тях това е била най-голямата проява в миналото на междуконтинентални балистични ракети (ICBMs), като съгласно специалистите те евентуално може да провокират отбранителната система на Съединени американски щати.

Броят на ракетите с огромен обхват, показани на парада, провокира безпокойствие. Анализаторите споделят, че подобен брой ракети – които на доктрина могат да ударят чак до континенталната част на Съединени американски щати – биха могли евентуално да преодолеят нуклеарната отбрана на Съединени американски щати, в случай че всяка ракета носи няколко бойни глави.

Севернокорейските медии не предоставиха детайлности, само че споделиха, че сходен боеприпас показва „ мощните качества на страната за въздържане на война и контраофанзива “.

Някои анализатори от Северна Корея, разглеждайки сателитни фотоси, споделиха, че парадът  включвал и нов притежател на междуконтинентална балистична ракета, предопределен да побере ракета с твърдо гориво.

Ракетите с твърдо гориво могат да бъдат изстрелвани по-бързо от ракетите с течно гориво, което доста ще усъвършенства опциите за ответни дейности.

Ракетите с твърдо гориво обаче не са тествани сполучливо от режима на Ким.

Ким Чен Ун като фамилен водач

„ Командни офицери... поздравиха с най-топло страхопочитание уважавания приятел Ким Чен Ун, който желаеха да видят даже в сънищата си, когато дойде в залата дружно с уважаваната си щерка “, оповестиха корейските държавни медии.  „ Те бяха доста разчувствани да се убедят във безконечната сигурност и бъдещето на страната, защото са водени от постоянно побеждаващия брилянтен пълководец с желязна воля, който слага началото на нова епоха. “

Джу-ае беше показана за първи път обществено предишния ноември. Тя се появява паралелно до татко си за четвърти път в границите на три месеца. Намекът, че тя съставлява „ сигурността “ и „ бъдещето “ на страната, е най-силното съмнение до момента, че тя е предопределена да наследи татко си.

Подобна инвестиция би била невиждана в Северна Корея. Ким и татко му Ким Чен Ир са били пълнолетни, преди статутът им на правоприемник да стане обществено прочут.

Смята се, че 39-годишният Ким Чен Ун и 33-годишната му брачна половинка Ри имат три деца – по-голям наследник и две по-малки дъщери – Джу-ае е или второто, или третото дете и единственото, чието име е известно. На фотосите, направени на вчерашното събитие, тя седеше на почетното място в центъра на групата, облечена в бяла риза и мрачно сако. Тя споделя физически черти с двамата си родители – косата и скъпите й облекла наподобяват на тези на майка й.

Някои анализатори считат, че в консервативно и патриархално общество като Северна Корея е невероятно жена да е водач на страната. Но през 11-те години, откогато Ким наследи татко си, дамите излязоха извънредно на напред във времето.

Съпругите на татко му и дядо му, водачът създател на Северна Корея Ким Ир Сен, в никакъв случай не са се появявали обществено, само че Ри постоянно е виждана до брачна половинка си. Един от най-влиятелните му помощници е по-малката му сестра Ким Йо-джонг, а външният министър на КНДР също е жена.

Друга версия за мощното наличие на Джу-ае напоследък е с цел да служи като буфер сред мощните характери на двете най-важни дами в живота на Ким – брачната половинка му и сестра му.

Говорейки дружно с щерка си, Ким сподели на събралите се офицери: „ Преследван съм от незабравимите имена и облици на военния личен състав от предходните генерации, които се посветиха на отбраната на енергичния прогрес на постоянно побеждаващата корейска гражданска война и повишение на непобедимостта и могъществото на нашата страна. “

„ Включването на дъщерята на Ким в банкета беше мъчно да се пропусне. Държавните пропагандисти на Северна Корея очевидно се пробват да показват Ким Чен Ун като фамилен човек, само че изключването на другата му щерка, за която се оповестява, е любопитно “, споделя Мартин Уилямс, старши помощник в Stimson Center, който се концентрира върху Северна Корея, пред BBC.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР