За пореден път жителите на Труд ще протестират срещу централата,

...
За пореден път жителите на Труд ще протестират срещу централата,
Коментари Харесай

Протест зарали електроцентрала блокира пътя Пловдив - Карлово

За следващ път жителите на Труд ще стачкуват против централата, която създава електричество от биомаса в покрайнините на пловдивското село.

Хората ще изразят недоволството си от замърсяването на въздуха в региона като проведат и шествие, което се чака за малко да блокира придвижването по пътя Пловдив - Карлово.

Протестиращите упорстват за оставките на министрите на околната среда и водите и на земеделието - Нено Димов и Румен Порожанов, както и на шефа на Регионалната ревизия по околната среда и водите - Стефан Шилев.

" Производството на топло и електрическа енергия от биомаса у нас е една опорочена, побългарена и неефективна процедура, която става все по-проблемна за популацията заради неналичието на експертност в построяването на тези обекти и най към този момент заради неналичието на работещи принадлежности за надзор на този вид производства ", споделят от сдружението с нестопанска цел " Бъдеще за село Труд ". Те чакат в днешният митинг да се включат и представители на още седем обитаеми места в страната с сходни проблеми.

Междувременно от пловдивската екоинспекция обявиха, че от началото на годината досега са осъществени шест инспекции на централата в село Труд - четири, от които по сигнали. При нито една не е регистрирано съществуването на неприятни миризми в региона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР