За пореден път ГЕРБ предизвика скандал в парламента със свои

...
За пореден път ГЕРБ предизвика скандал в парламента със свои
Коментари Харесай

Здравният министър с повече контрол над НЗОК след законова промяна, опозицията се възмущава

За следващ път ГЕРБ провокира скандал в Народното събрание със свои законодателни оферти в региона на опазването на здравето. Става въпрос за, импортирани от депутати от ръководещата партия, отпред с Даниела Дариткова – началник на парламентарната група на ГЕРБ и ръководител на здравната комисия в Народното събрание. През последните месеци Дариткова внесе цяла поредност от ремонти в разнообразни закони, засягащи опазването на здравето.
Промените засягат така наречен механизъм, гарантиращ предвидимост и резистентност на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), който се ползва за лекарствените артикули, заплащани изцяло или отчасти от касата.
Този механизъм годишно се приема с решение на надзорния съвет на НЗОК. Сега ръководещите оферират по този механизъм да се упражнява спомагателен надзор от здравния министър „ посредством планови и неочаквани инспекции ”.
В тази контролна активност министърът ще бъде подпомаган от комисия, назначена от него, в която ще влизат по двама представители на личното му ведомство, на Сметната палата, на Националната организация за приходите (НАП) и на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули. Въз основа на резултатите от инспекциите на комисията здравният министър ще може да предлага промени по механизма за резистентност на бюджета на НЗОК.
 Журналист от Биволъ: Когото и да подкрепите на изборите, с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи, има капацитет за смяна Журналист от Биволъ: Когото и да подкрепите на изборите, с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи, има капацитет за смяна
" Констатирам една странна и неприятна наклонност. Българинът, в това число и доста мои другари тук, са подготвени да охулят всяка нова концепция,...
Българска социалистическа партия: ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ
Идеята провокира мощна опозиция от страна на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Соцдепутатът Георги Михайлов – доктор по специалност, назова законопроекта „ безспорна безобразница ”, която „ основава механизъм на механизма на надзор на касата ”.
„ В последните 6 месеца съм мълчалив. След 4 години на мълчание и безвремие в опазването на здравето се изсипаха една кофа безусловно недомислени закони. Този е следващият. Тук е към този момент всеизвестен скандал ”, разгласи Михайлов, представен от Сега.
Той уточни, че при разискването на плана в парламентарната здравна комисия срещу са се оповестили на процедура всички институции, които са упоменати в него – Сметната палата, Национална агенция за приходите, даже самият здравен министър.
„ Стана като новата конституция – всички са срещу, само че ние споделяме: не се отхвърляме, желаеме да дискутираме въпроса. Какво да дискутираме това безумство, което се предлага? ”, внезапно съобщи депутатът от левицата. И предвижда: „ Вие залагате тук една законодателна бомба, която ще дебалансира бюджета на касата и ще излязат от послание и регистрация лекарства, които са стратегически. ”
 Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за Българска социалистическа партия Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за Българска социалистическа партия
Договорка на Българска социалистическа партия с ГЕРБ ще бъде унищожителна за Българска социалистическа партия, сподели пред БНР депутатът и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Антон Кутев. Въпросът з...
Движение за права и свободи: В ЮРИДИЧЕСКИТЕ ФАКУЛТЕТИ ИЗУЧАВАТ БЕЗУМИЯТА НА ГЕРБ
Нигяр Джафер от Движение за права и свободи – също доктор, разгласи законопроекта за „ юридически неплатежоспособен ”. „ Предлагате основаването на контролен съвет на надзорния съвет на здравната каса. Може би по сходство на наблюдаващия прокурор на основния прокурор. Това са парадокси ”, сподели Джафер.
Тя подсети, че и сега страната разполага със съществено наличие в надзорния съвет на НЗОК – двама зам.-министри на опазването на здравето, представители на финансовото министерство и на Национална агенция за приходите.
„ Трябва да спрем законодателната вакханалия в опазването на здравето. Юридическите факултети стартират да учат безумията, които са основани в законодателния орган в България. Това е позор за всички ”, заключи депутатът от Движение за права и свободи.
От ГЕРБ обаче не се отхвърлиха от предлагането си. При гласуването вносителите получиха поддръжката на сътрудниците си от „ Обединени патриоти ”, както и от „ Воля ”, и законопроектът беше утвърден на първо четене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР