За пореден път българската прокуратура не се занимава с основната

...
За пореден път българската прокуратура не се занимава с основната
Коментари Харесай

Атанас Славов: Българската прокуратура отново си прави политически PR

За следващ път българската прокуратура не се занимава с главната си конституционна и законова активност – да проверява и да повдига обвинявания на лица, направили закононарушения, а се занимава с политически ПР. 

Това съобщи пред БНР депутатът от „ Демократична България “ доцент Атанас Славов, заместник-председател на парламентарната комисия по правни и конституционни въпроси.

Той акцентира изрично, че е безусловно неприемливо представители на прокуратурата да разясняват политически изказвания на законни политически водачи, които са получили доверието на жителите със своята стратегия и хрумвания.

„ Трябва да е ясно, че рецензията към прокуратурата е поради нейната безотговорност, безнаказаност и липса на успеваемост в противодействието на престъпността, а не тъй като някой се пробва политически да въздейства на този орган, в границите на правосъдната власт “, сподели още депутатът.

По думите му прокуратурата разпъва чадъри над ред лица от бившето ръководство като акцентира, че рецензията към прокуратурата е поради нейната безотговорност и безнаказаност.

Депутатът напомни, че по отношение на въпросите, които са свързани с водача на ГЕРБ и негови някогашни министри няма ефикасност, а единствено безучастие.

“Обвиненията и информацията, която Васил Божков изнася последните две години имаше задоволително време той да бъде разпитан по реда на наказателно-процесуалния кодекс. Това явно не е свършено, тъй като прокуратурата пази някогашните ръководещи ”, добави той.

„ Когато е поставян обществено въпросът за нуждата от отчетност и отговорност на основния прокурор и на представителите на прокуратурата, чуваме отговор от тях, че това е форма на политически напън. Не, не е политически напън, а отбрана на идеята България да бъде правова страна ”, разяснява още доцент Славов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР