За пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не

...
За пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: За пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не важат за нас

„ За следващ ден обсъждаме тематика с правила, които да не важат за нас “, подсети на депутатите в пленарна зала ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във връзка дебатите дали коронавирус документът да важи за постройката на Народното събрание.

„ Темата не е „ за “ и „ срещу “ непринудено слагане на ваксини, положението на лечебните заведения, обсъждаме юридически обикновен план за решение – дали народните представители, както всички останали български жители би трябвало да съблюдават разпоредбите или не. Изненадана съм, че от обикновен въпрос се вършат аналози със правосъдната система, бъдещото съдружно съглашение и доказване дали смяната продължава или не. Обезпокоена съм, в случай че огромна част от народните представители не схващат за какво е дебатът – дебатът е дали съблюдаваме разпоредбите, по този начин както нашият шеф – народът, е длъжен да съблюдава същите тези правила като служащ или чиновник “, бе безапелационна Атанасова. Тя посочи, че тематиката дали коронавирус документът да важи за депутатите се разисква трети ден от народните представители.

„ Много обикновено е с вашия избор да изразите поддръжка или не за разпоредбите, които съблюдават всички деца, които месеци се образоваха отдалечено. Сега даже децата имат избор дали веднъж в седмицата да вършат тест или да учат отдалечено. Мисля, че народните представители би трябвало да се срамят от това, че следващ ден обсъждаме тематика с правила, които да не важат за нас. Това не е добър знак към българските жители. Как очаквате дружно да се надигнем пред някакво предизвикателство, в случай че тъкмо ние не съблюдаваме тези правила. Призовавам ви да помислите, тъй като това ще е неприятен знак към нашия шеф - българския народ “, обърна се към депутатите председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

След гласоподаване в зала 77 народни представители поддържаха предожението на проф. Асен Балтов зеленият документ да се ползва в Народното събрание, 102-ма бяха срещу, а 16 се въздаржаха, с което на процедура предлагането на ГЕРБ беше отхвърлено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР