За пореден ден граждани протестират за оставката на правителството, главния

...
За пореден ден граждани протестират за оставката на правителството, главния
Коментари Харесай

Протест съпровожда вота на недоверие срещу правителството

За следващ ден жители стачкуват за оставката на държавното управление, основния прокурор и за разформироване на Народното събрание. В понеделник митингът стартира в 7.00 часа. Периметърът към Народното събрание е блокиран, а компактен кордон от служители на реда охранява за опазването на реда и сигурността към постройката на законодателния орган.

Скандирания "Оставка! " съпровождат днешното изключително съвещание на Народното събрание. Депутатите би трябвало да обсъдят вота на съмнение, който Българска социалистическа партия внесе предходната сряда. Левицата внесе вота с претекстове корупция. Това е пети избор на съмнение за кабинета и втори на тематика корупция.

Предварителните настройки са, че Българска социалистическа партия ще получи поддръжка от Движение за права и свободи, само че няма да успее да събере нужните 121 гласа, с цел да бъде сполучлива процедурата. Веселин Марешки съобщи, че на гласовете на "Воля " опозицията не може да разчита. Така, единствено със 103-мата депутати на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - вотът няма да мине. От своя страна, след съдружния съвет ръководещите обявиха, че ще се активизират и са взели решение да останат на власт.

Гласуването ще бъде в сряда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР