За пореден 109-и път в София се състоя протест между

За пореден 109-и път в София се състоя протест между ...

Ден 109: Събиране на тикви за Хелоуин |.


За пореден 109-и път в София се състоя протест между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават без промяна – оставка на правителството на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор, честни избори. По традиция протестът се отправи към Орлов мост.

Николай Хаджигенов от “Отровното трио обяви, че на Хелоуин протестиращите ще събират тикви. Той призова всеки да си носи. „Събота идва, ще сготвим Бойко“, каза Хаджигенов.

“Преди малко се върнахме от Дупница, преди това бяхме в Перник. Тръгнахме да обикаляме град по град, колкото ни стигат силите и възможностите. Започваме да се организираме, защото срещу нас имаме организирана престъпна група. И след като нямаме техните институции, медии, решихме, че и ние е време да се организираме от хората, на които им пука и им стиска. Идеята е да бъдем координирани. Благодаря на хората от Перник и Дупница за днешната ни среща. Намерихме начин как да работим с тях. Тези срещи бяха полезни за мен. Проблемът на всеки един от тези хора, е проблем на всеки един от нас”, каза Арман Бабикян. Той заяви, че не може в 21 век да се мисли ,че е голям успех да има вода. Ние не сме в централна Африка. “Правителството на този човек се хвали с доставка на вода и асфалт, като услуга на населението. Да, в тези градове страхът е по-голям. Тоягата е много близо до главата. Горд съм се тези хора, които дойдоха днес. Пожарът тръгна от този площад, но стигна до всеки град. Чух критика: „Малко закъснявате. Трябва да сте готови за следващата стъпка“. Да, ние не сме готови за следващата стъпка. Затова правим усилия, за да може да понижим размера на купения вот. Всеки един глас има значение. Ние вървим уверено и ще извървим пътя докрай”, каза Бабикян

Проф. Велислав Минеков обърна внимание на интервюто на Доналд Туск пред “Свободна Европа”. “Един европейски глас казал, че все пак има няколко свободни медии в България. Един глас, каза, че понеже държавата била в криза, те трябвало да управляват до последно. По-точно те трябва да крадат до последно. Те от всичко крадат. Ние трябва да лекуваме епидемията корупция. Трябва да има честни избори. Здравеопазването е в състояние нула. Болниците са в окаяно състояние. Искам този европейски град да го разходя из болниците, за да види сградите, които са забравени от половин век. Отчайващо е! Това е тяхното здравеопазване”, каза Минеков. Един от хората на протеста му казал ,че неговите началници са го предупредили да не идва на протеста, защото щели да му пратят нападжиите. “Започваме инициативата за честни избори. Надявам се други партии да се включат в това дело. Не трябва да се допуснат фалшификации”, призова Минеков.

Източник: offnews.bg