За понеделник и вторник 88 полета Ryanair“ до или от

...
За понеделник и вторник 88 полета Ryanair“ до или от
Коментари Харесай

Стачка на белгийски пилоти отменя 88 полета на Ryanair

За понеделник и вторник 88 полета „ Ryanair “ до или от летище Шарлероа са анулирани заради 48-часова стачка на белгийските водачи на самолетната компания. Съобщението, че малко повече от една четвърт от 340-те полета на „ Ryanair “, които по разписание трябваше да излетят или да кацнат в Шарлероа, ще бъдат анулирани, беше оповестено на уеб страницата на самолетната компания в четвъртък следобяд.

Пътниците с билети за някой от стачкуващите полети са помолени да не вървят на летището. Белгийските водачи на „ Ryanair “ към този момент стачкуваха два пъти това лято. Те излязоха на митинг през уикендите на 15 и 16 и 29 и 30 юли. Следващата седмица водачите за първи път ще подхващат протестни дейности в работен ден.

Пилотите са недоволни от измененията, които „ Ryanair “ има намерение да направи в техните написания. Те упорстват също „ Ryanair “ да възвърне заплатите им до равнищата отпреди пандемията. През 2020 година водачите понижиха заплатите си с 20 %, с цел да оказват помощ на „ Ryanair “ да преодолее рецесията, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР