За понеделник е насрочена операцията на учителката Мария Трифонова от

...
За понеделник е насрочена операцията на учителката Мария Трифонова от
Коментари Харесай

Оперират Мария Трифонова в понеделник

За понеделник е планувана интервенцията на учителката Мария Трифонова от Синитово за слагане на изкуствена става. Жената е в столичната болница „ Света Анна “ от 4 февруари. В момента я приготвят за хирургичната намеса, само че лекарите срещат съществени компликации с тежката бактериална зараза, която провали лекуването след първата благотворителна акция за Мария предходната година. В момента от нея са се събудили дихателни проблеми, при които е рисковано да се подлага на цялостна анестезия. Разчита се на мощни антибиотици да решат пролема до първия ден на идната седмица.

Борбената Мария сама се свърза с нас, с цел да показа очакванията си, че ще й се даде късмет още веднъж да върви. Тя се нуждае от терапия, чиято цена не може да си разреши да заплати сама – по прогнози на лекарите единствено изкуствената става би коствала сред 4 600 за елементарна и 7 000 лв., в случай че се наложи да е посребрена, с цел да не провокира нови инфекции. Освен тях са нужни пари за скъпи лекарства и рехабилитация. Историята на Трифонова може да си припомните от предходни наши изявления по тематиката: ТУК, ТУК и ТУК.

В момента в Пазарджик тече втора акция за набиране на нужните средства. Засега върви банто и мъчно, само че към този момент има първите резултати. По сметката на Трифонова са се събрали към 1 700 лв., като единствено един от донорите е внесъл 1 000 лв.. С още 200 се е присъединил и другар на Мария от Сърница, който е дал толкоз и в първата акция.

Предстои и благотворителен концерт, който ще се организира на 12 февруари от 19,00 часа в зала „ Маестро Георги Атанасов “. Поканите, всяка от които по 5 лв., към този момент са в продажба и много от тях са изкупени.

На сцената в поддръжка на идеята ще излязат Георги Вълчев – пианист, ученици на НУМТИ – Пловдив, възпитаници от ПГХХТ – Пазарджик, Формация за достоверен фолклор " Гласовете на Орфей " при Общински детски комплекс - Пазарджик ТФ „ Хорце “, Димитър Ангелов Димитров, Клуб " Импулс ".

Най-добрата вест е, че лекарите от болница „ Света Анна “ също са създали жест на Мария, която от дълго време познават като пациентка. Приели са да слагат изкуствена става, а заплащането й да бъде отсрочено досега, в който се събере цената й.

Стискаме палци този път всичко да приключи сполучливо!

Да подадем ръка!

Дарения ще се събират и в специфична урна до входа на зала " Маестро Г. Атанасов " преди и по време на благотворителния концерт.

Пари за лекуване може да бъдат преведени и по банкова сметка:

02/0000000017508534, IBAN BG57STSA93000017508534,

Банка ДСК, Мария Иванова Трифонова.

Връзка с нея може да се реализира посредством профила й във Facebook.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР