За помощ от 3 000 до 10 000 лева ще

...
За помощ от 3 000 до 10 000 лева ще
Коментари Харесай

От 3 000 до 10 000 лева помощ ще могат да получат специализираните предприятия

За помощ от 3 000 до 10 000 лв. ще могат да аплайват профилираните предприятия и кооперации на хора с увреждания. Средствата за програмата, която е качена за публично разискване, ще дойдат по процедурата " Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 " на Оперативна програма  " Иновации и конкурентоспособност ". Предвижда се размерът на финансовата помощ за обезпечаване на действен капитал за предприятията и запазването на стабилността на работните места да бъде 173 000 000 лв.. Това оповестиха от общественото министерство.  

Кандидатите би трябвало да дават отговор на условията по Закона за дребните и междинни предприятия и да са юридически лица или еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите. Те би трябвало да са регистрирани преди 01.01.2019 година и през последните две години да са осъществявали стопанска активност.

Условие е към 31 декември 2019 година предприятието-кандидат да не е имало финансови усложнения, като се предлага да се вземе под внимание дали има регистриран спад от най-малко 20 % в оборота му за предходния месец от подаване на заявката.  

В процедурата ще могат да вземат участие единствено предприятия, които не могат да аплайват за финансиране по други европейски стратегии . Помощта може да се употребява за разноски, нужни за превъзмогване на дефицита на средства или липса на ликвидност, настъпили вследствие на пандемията. 

Подаването на документи по процедурата, както и оценката, ще се прави напълно онлайн посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН 2020). Крайният период за подаване на документите е 16:30 часа на 30 май 2020 г. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР