За ползите от детоксикацията на организма се говори все повече

...
За ползите от детоксикацията на организма се говори все повече
Коментари Харесай

Детокс водата - модерна или наистина полезна

За изгодите от детоксикацията на организма се приказва от ден на ден и те несъмнено са неоспорими. В тялото ни се натрупват огромно количество отрови, които в случай че не бъдат изведени по верния метод, провокират редица неприятни положения и болести.

Най-лесният и, на пръв взор, много прелестен метод за детоксикация е с вода . Но не просто с два литра елементарна чешмяна, минерална или изворна вода дневно, а и с разнообразни добавки в нея, които укрепват позитивния й резултат - плодове, зеленчуци или билки.

Детокс водите са желана напитка от хората, които спортуват интензивно или желаят да отслабнат, тъй като те съдържат доста малко калории. А приготвянето им е извънредно елементарно.
 Снимка 481376

Ако желаеме студена и ароматна напитка, добре е да я оставим в хладилника за няколко часа, след което добавените от нас плодове, зеленчуци или билки се отстраняват, с цел да не стартират да се скапват. А в случай че бързаме и просто ни се пие нещо свежо, постоянно можем да сложим няколко резенчета лимон да вземем за пример в шишето си за вода.

Именно водата с лимон (и с малко джинджифил) е най-популярната детокс вода. Пие се една чаша заран на гладно, а по-късно не се употребява храна най-малко един час. По този метод тялото се прочиства, а килограмите се топят.

Ако не сме почитатели на лимоните или просто обичаме разнообразието, можем да пробваме и следните вкусови комбинации : краставица и мента, любеница и мента, грейпфрут и розмарин, ягода и босилек, ябълка и канела, куркума и джинджифил.
 Снимка 481375

Детокс водите подкрепят и вярната функционалност на храносмилателната система и метаболизма, усъвършенстват имунитета и настроението и усилват равнищата на сила .

Тези изгоди се дължат на първо място на водата, само че потребните добавки също имат своя принос. Краставицата прави хидратацията още по-силна, ментата подкрепя храносмилането, ябълките са потребни за сърцето и черния дроб, куркумата и джинджифилът имат противовъзпалителни свойства, написа Healthline.
 Какво е “допаминовият детокс” и имаме ли потребност от него
Какво е “допаминовият детокс ” и имаме ли потребност от него

“Рестарт на мозъка ” за началото на годината

Разбира се, не можем да чакаме чудеса от детокс водата, само че най-важното е, че добавяйки някоя и друга вкусна екстра в чашата или шишето си, можем да увеличим дневната консумация на вода, което в действителност е най-важното , с цел да бъдем здрави и красиви.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР