За половин милион долара човек може да си купи много

...
За половин милион долара човек може да си купи много
Коментари Харесай

Lancia от 80-те на цената на две нови Porsche-та

За половин милион $ човек може да си купи доста лъскави коли. За тази сума могат да се поръчат две или дори три чисто нови Porsche-та 911, само че за същите пари се продават и коли от 80-те години на предишния век.



Естествено те са неповторими и имат доста повече ексклузивност от гореспоменатите Porsche-та. Една такава кола се продава сега. Става дума за паметната Lancia Delta S4 Stradale и по-конкретно за "цивилната " версия на иконата от група B.



Екземплярът от фотосите се намира във Франция и е с пробег от едвам 784 километра. Според продавачите - локален дилър на типичен коли - колата е в положение, неразличимо от чисто ново.



Освен това би трябвало да се означи, че от въпросния модел са създадени единствено 200 такива автомобила, от които до наши дни са оживели доста малко. А в подобен тип - още по-малко. Delta S4 Stradale е издигната на пространствена рама, а каросерията е направена от стъкловлакна.



Под капака се намира 1.8-литров четирицилиндров мотор, екипиран с турбокомпресор. Мощността му е 250 конски сили, които са задоволителни за ускоряване от - до 100 км/ч за 6 секунди. Максималната скорост на тази Lancia Delta S4 Stradale е 225 км/ч, а цената - $500 000.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР