За полицейски произвол в Благоевград алармираха на страниците си в

...
За полицейски произвол в Благоевград алармираха на страниците си в
Коментари Харесай

Екшън между полицаи и граждани в Благоевград заради мерките

За полицейски произвол в Благоевград сигнализираха на страниците си в обществената мрежа от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

На видео, споделено като доказателство, се виждат униформени, заобиколили мъж пред заведение. Човекът е на земята, а единия от служителите на реда не стопира да му крещи. След това въпросния Министерство на вътрешните работи чиновник подхваща различен любопитен жител, решил да се намеси, и стартира да го дърпа.

Полицаят оправдава дейностите си с " възпрепятстване на инспекция ".

От мненията на очевидци излиза наяве, че господинът на земята, заобиколен от униформените, се е озовал в обстановката, тъй като е снимал с телефона си.

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, базирайки се на притежател на заведение, оповестяват още, че ситуацията в Благоевград е тежко. През уикенда представители на бизнеса са били подложени на масирана инспекция.

" При нас в Благоевград е тежко. Излизат по 50 служителя на реда петък и събота. Имаше акция този уикенд - Национална агенция за приходите, полиция, ревизия по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват.

Има вечерен час съгласно тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре ", споделя притежател на заведение, поискал анонимност.

" Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни оповестиха „ гражданско непокорство “ против неефективните и дискриминационни марки за битка с COVID-19. Ние сме подготвени да понесем нашата отговорност, само че полицейският произвол против български бизнесмени и клиенти на заведенията няма да поносим и да приемем!
И тъй като е доста съвременно да се приказва за „ полицейско принуждение “ – сами преценете какво е това във видеото…

Искаме незабавното дисциплинарно уволняване на „ краткотрайно преназначения на длъжността шеф на ОДМВР – Благоевград “ старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни санкции за всички намесени ", декларират от БАЗ и СЗБ.

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България към този момент приготвят искове против виновните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим подигравка с бизнеса ни, препитанието на нашите чиновници и клиентите ни! ", показват в умозаключение от те.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР