За политическо решение в Сирия настоява специалният пратеник на ООН

...
За политическо решение в Сирия настоява специалният пратеник на ООН
Коментари Харесай

Педерсен настоява за политическо решение в Сирия

За политическо решение в Сирия упорства специфичният делегат на Организация на обединените нации Геир Педерсен.

Това съобщи той след 3-дневно посещаване в страната . То е първото от избирането му на този пост, съобщи Агенция Франс Прес.

Пратеникът дефинира като " градивна " срещата си със сирийския външен министър Уалид Муалем. Предстои му и среща с главната опозиционна сирийска формация.

Педерсен отпътува от Дамаск за ливанската столица Бейрут. Той обаче ще направи скоро ново посещаване в Сирия.

Припомня се, че Педерсен пое публично поста на 7 януари. Той е четвъртият делегат на Организация на обединените нации от началото на спора преди 8 години и безкрайните опити за реализиране на мир. Неговият предходник, Стафан де Мистура, се отдръпна предходната година по персонални аргументи.

 Макрон: Оставаме в Сирия и Ирак през 2019 година
Макрон: Оставаме в Сирия и Ирак през 2019 година

Обявеното евакуиране от страна на нашия американски съдружник не би трябвало да ни отклонява от стратегическата ни задача

Франция ще резервира военното си наличие в Близкия изток през 2019 година Това заяви по-рано президентът на Франция Еманюел Макрон.

Макрон означи, че осъществената през вчерашния ден офанзива в сирийския град Манбидж, при която починаха американски бойци, демонстрира, че борбата против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) към момента не е завършила.

Френският водач също акцентира, че Париж ще продължи да извършва уговорките си към интернационалната коалиция в Сирия и Ирак през тази година.

" Обявеното евакуиране от страна на нашия американски съдружник не би трябвало да ни отклонява от стратегическата ни задача да унищожим ДАЕШ ", сподели Макрон в послание към въоръжените сили във френския град Тулуза.

През предишния месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че изтегля войските от Сирия, защото войната против ДАЕШ е извоювана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР