За полезните и ненужните неща, за регламентите и правилата, за

...
За полезните и ненужните неща, за регламентите и правилата, за
Коментари Харесай

Джуди Халваджиян: Има необходимост от промяна и рано или късно ще я има


За потребните и ненужните неща, за регламентите и разпоредбите, за политиката и очакванията, за политиците и за хората – за тези и други неща БГНЕС беседва с продуцентът на „ Господари на ефира ” Джуди Халваджиян.

[b]Ние, медиите би трябвало да създадем по този начин, че GDPR да пази персоналните данни, само че да не лимитира свободата на словото [/b]

Регламентът за отбрана на персоналните данни, GDPR, който е в действие от 25 май е добре, че е въведен. Това, с което съм осведомен, е че държавното управление и Народното събрание на всяка една страна ще има опция да трансформират някои неща, свързани със спецификата на самата страна. Смятам, че всички ние, които сме част от медиите би трябвало доста деликатно да участваме в тази група, която ще помогне за измененията в този закон, които да не лимитират по някакъв метод свободата на словото.

Аз ще се боря тази, комисия, която ще предложи измененията, да направи тъкмо това – да резервира свободата на словото. Защото аз от 15 години посредством „ Господари на ефира “ се боря за тази независимост на словото. Може би съм един от дребното, които сме останали, които се борят за това нещо. Всъщност, може би и други се борят, само че нямат задоволително мощните принадлежности за това.

[b]„ Господарите на ефира “ - от развлекателно се трансфораха в проверяващо предаване[/b]

Превръщането на „ Господари на ефира “ от развлекателно предаване в проверяващо не е изненадващо. Ние започнахме с едно по-развлекателно предаване, проверяващите тематики бяха по-леки, просто тъй като логиката показваше, че когато още не те познават, не си толкоз мощен и авторитетен, колкото е шоуто „ Господари на ефира “, е доста по-лесно да ти сложат кол сред спиците. Ние по тази причина започнахме с по-забавни неща и по-лекичко. Докато успеем да стъпим съществено на земята и стартираме да ставаме това авторитетно предаване, което сме. В този миг аз съумях да влагам повече в проверяващите репортажи и публицисти. С годините натрупахме доста доверие в хората, тъй като сме поредни. Това е истината.

Ако се върнете 4-5 години обратно, ще видите - същата философия, която сме изповядвали тогава, я изповядваме и в този момент. Опитваме се за нас да няма неразрешени тематики, опитваме се по всевъзможен метод да демонстрираме, че ние сме безпристрастни и се опитваме да демонстрираме на хората, които ни гледат, че те могат да ни имат доверие. Защото ние, когато се заемем с дадена тематика, се опитваме да я докараме до дъно. Смятам, че това са детайлите, които ни помогнаха да се превърнем в институция.

[b]Държавата ни е абдикирала от хората[/b]

Имаме слаба страна. След като едно шоу предаване е доста по-влиятелно и се е трансформирало в институция доста повече от самите институции, това значи, че страната в действителност е абдикирала и хората имат вяра повече на нас, в сравнение с тях.

Хората се обръщат към институции когато имат потребност от помощ. В момента ние сме в тази роля. Това не е елементарно, построили сме го в години и то тежи. Преди 7-8-9 години беше доста по-лесно единствено със смешките. Сега нещата са доста по-сериозни. Аз чувствам отговорността. Всяка една дума в нашето предаване е претеглена вярно, тъй като аз виждам какъв брой авторитетни можем да бъдем и по тази причина би трябвало да се внимава.

[b]Истината за живота в България е една тъжна истина[/b]

Да търсиш истината, да търсиш правдивост е философия. А истината за живота в България е една тъжна истина.

Както институциите са абдикирали, по този начин и народът малко е абдикирал – прекомерно доста се е предал. Това е истината, само че очевидно това е и задачата на политиците. Когато един народ по този метод е комплициран на колене, тези политиците, могат да си вършат каквото си желаят. За страдание доста години се работи в тази посока. Аз, почтено казано, за доста неща, които се случват в страната, считам, че народът би трябвало да излиза на площада и да стачкува. Но той към този момент и това не прави. Смятам, че това е най-големият проблем – тъй като няма гражданско общество.

Жалко е, че хората нямат позиция – аз съм човек с позиция във всяко едно отношение. Затова „ Господари на ефира “ върви в тази посока. Намерил съм и съидейници, с които работим. Смятам, че всеки един от нас би трябвало да има позиция за това, което се случва в страната. Вярно е, че аз не вървя да стачкувам, само че моят митинг е това, което върша посредством предаването.

[b]Къде е вярата, която може да промени сивотата в държавата[/b]

Страната има потребност от водачи – почтени и откровени, които нямат двойни мисли и не са част от далаверите, които се случват в страната. Малко са такива хора, само че те не желаят да се занимават с политика. Машината сега е такава, че посредством медиите, които са на страната на ръководещите по този начин могат да създадат, че да оплюят всеки един почтен човек.
 Продуцентът на „ Господари на ефира ” Джуди Халваджиян Продуцентът на „ Господари на ефира ” Джуди Халваджиян / БГНЕС
Поне един човек да се откри, който е почтен, откровен, има качествата да е водач – да му се повярва и той да се пребори с цялата тази сивота в нашата страна. Да се пребори и с нечестните политици. Много ще му е мъчно. Този човек би трябвало да има някаква задача, само че от някъде въпреки всичко би трябвало да се тръгне. За страдание в страната сега няма опция – това е истината. Затова политиците си вършат каквото си желаят. Най-лошото за една страна е нещата да се случват по този метод.

Ниският учебен ценз на хората е част от тактиката на политиците от доста години насам – един некултурен народ най-добре се ръководи. Ако прекомерно доста станат образованите, тези хора какво ще вършат?

Всичко това, което виждам, ме кара да не съм оптимист. Разбира се има и положителни неща, които политиците вършат. Но процентно то е доста малко.

[b]Възможна ли е смяна на политическите елити[/b]

Рано или късно смяна на политическите елити ще се случи. В момента при липса на каквато и да е опция, народът си споделя „ ами те може да са неприятни, само че като няма други, по-добре с тях “. Ако ще има смяна, тя би трябвало да е безапелационна. Ако има хора, които могат да трансформират нещо – за положително, или неприятно, би трябвало да създадат смяната изрично, а не гладко. Защото ние дълги години вървим надолу.

Да кажем „ баста “, само че би трябвало и хората малко да оказват помощ за това. Дори и водачите имат потребност от поддръжка на народа.

Не може да се случват някакви неуместни неща в страната и обществото да си мълчи. Защо? Защо толкоз елементарно се съобщи това общество. Със сигурност би трябвало да има смяна. Убеден съм, че и сегашните ръководещи, когато имат конкуренция и опция, те ще работят доста по-добре. А когато нямаш конкуренция, започваш да правиш огромни неточности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР