За подслушванията, делата за корупция и отхвърленото искане за отстраняването

...
За подслушванията, делата за корупция и отхвърленото искане за отстраняването
Коментари Харесай

Маджарова: Въоръжени лица не са нахлували в президенството

За подслушванията, делата за корупция и отхвърленото искане за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. В " Офанзива с Любо Огнянов " приказва ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

" Солидализирам се с претекстовете на Висш съдебен съвет, в частност на тези, които гласоподаваха срещу отстраняването на Иван Гешев. Законовият правилник е неразбираем в този случай, което пролича от дължината на дебатите, само че не намирам причина такава процедура да не се разпише по-добре от законодателя и да се ползва при положение на нужда ", показа тя.

Тя изрично съобщи, че политици не са били обект на СРС-та по каузи на спецпрокуратурата.

Маджарова разяснява и акцията в президентството.

" На 9 юли се направиха дейности по следствието, след съответно позволение от български съд ", изясни тя.

Според нея няма здания, които да се употребяват с имунитет и цялост.

" Акцията беше ориентирана към лице, което няма имунитет, спазен е законовият правилник. Сторено е през входа за жители, един от наблюдаващите прокурори, дружно с един от следователите са влезнали през рамка за металдетектор. Въведени са от Димитър Стоянов, а той е вписан в протокола за претършуване и изземване. Въоръжени лица не са нахлували в президенството ", съобщи Валентина Маджарова.

По нейните думи Прокуратурата може би е бухалка, само че въпросът е против кои.

По мотив отчета на Европейска комисия за върховенството на закона, Маджарова акцентира, че делата на държавни мъже са сложни, само че това е по този начин на всички места по света. И напомни, че през предходната година спецпрокуратурата е подвела под наказателна отговорност настоящи министър и зам.-министър.

А във връзка с новото обвиняване към Васил Божков за подривна активност, ръководителят на Специализираната прокуратура съобщи, че е било с комерсиална цел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР