За подобряване качеството на живота посредством защита от всички зли

...
За подобряване качеството на живота посредством защита от всички зли
Коментари Харесай

Магични свойства на пелина

За възстановяване качеството на живота чрез отбрана от всички зли въздействия от много време хората употребяват билките. Пелинът е известна билка измежду античните магьосници и шамани, поради нейните защитни свойства и опция за привличане на висшите сили на своя страна.

Често археолозите са откривали антични храмове, в които измежду всички артефакти се намират и останки от пелин. Този елементарен бурен се употребява за всевъзможни ритуални практики:

- за да призове и задържи демони и зли духове;

- като отбрана против черна магия и проклятия;

- като талисман против неприятни очи, проклятия и враждебни действия;

- като тамян, който отваря вратите към невидимия свят;

- талисман за децата, майките и влюбените;

- ритуален знак, свързващ хората със земята.

Изсушен или свеж, пелинът може да се окачи на входа на дома и да прогони злите духове, както и всевъзможни злонамерени създания на мрака.

 свойства на пелина

Пелинът е и мощна билка за гадаене, а в случай че се потопи във вода, пелинът пречиства индивида от зло и нечистотия. С пламнал пелин се гонят зли духове, умиротворяват се всички тъмни сили, дебнещи из скритите места в къщата.

Пелинът, хвърлен в гореща вода, е магическа отбрана против естествените стихии - гръмотевици, светкавици, ветрове и стихии.

Амулетите с изсушен пелин пазят децата и влюбените, когато пътуват отвън дома. Затова народите по света употребяват билката за вълшебен ритуали и отбрани. В Китай с нея гонят демони и духове, в античен Рим и Египет билката пелин е талисман с огромна мощ. В зороастризма пушенето на пелин е обред за филтриране на мозъка, преди да навлезе във висшите сфери на нематериалния свят.

Опушването с пелин е обред и през днешния ден в доста магьоснически ритуали. Това го прави главен съставен елемент в мистичните процеси. Вярва се, че в случай че се сложи изсушен пелин под възглавницата, сънищата ще бъдат оракулски.

Амулетите от пелин възстановяват психическото равновесие, а сложени в обувките пазят от зли духове по пътя. Клонче от пелин пък пази ставите и мускулите от мъчителни схващания.

За гадаене билката би трябвало да се смеси с мед или алкохол. Тогава се получават видения с оракулски темперамент.

От всички тези използва излиза наяве, че пелинът е мощна, само че и рискова билка. Известен е нейният мощен упоителен резултат. От нея се прави неразрешеното пиво абсент. Като всеки мощен вълшебен инструмент с пелина би трябвало да се борави доста деликатно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР