За почти две трети от бюджета на европейските структурни и

...
За почти две трети от бюджета на европейските структурни и
Коментари Харесай

405 милиарда евро инвестирани в реалната икономика на Европа

За съвсем две трети от бюджета на европейските структурни и капиталови фондове за интервала 2014—2020 година са поети отговорности по съответни планове. Показва оповестен отчет на Европейска комисия, представен от БНР.

До края на 2017 година един милион предприятия, 74 000 от които новосъздадени, са получили поддръжка за разширение, нововъведения, въвеждане на нови артикули и основаване на работни места.

В цяла Европа общо 1,7 милиона капиталови плана са били утвърдени за подкрепяне от Европейски Съюз. Подкрепа са получили и 2,7 милиона бенефициери по стратегиите за развиване на селските региони.

В цяла Европа ЕСИ фондовете способстват за отстраняването на провалите от икономическата и финансова рецесия, написа още в отчета. До края на 2017 година 15,3 милиона души — два пъти повече спрямо предходната година, са получили поддръжка за намиране на работа или асимилиране на нови умения.

42,5 милиона жители към този момент ще имат достъп до по-добри здравни услуги. В сходство с поетите от Европейски Съюз задължения по Парижкото съглашение, европейските структурни и капиталови фондове подкрепят прехода към нисковъглеродна стопанска система.

330 000 семейства към този момент се употребяват от финансирани от Европейски Съюз действия за саниране за повишение на енергийната успеваемост, а над 3 тераватчаса сила, равностойни на изгарянето на 370 000 тона въглища, ще бъдат спестени с помощта на финансираните от Европейски Съюз усъвършенствания на енергийната успеваемост на публични здания.

Платформата за свободно налични данни във връзка със доближаването беше обновена през днешния ден с последните резултати от стратегиите на европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР