За почитателите на научнофантастичния сериал Черноto огледало (Black Mirror) появата

...
За почитателите на научнофантастичния сериал Черноto огледало (Black Mirror) появата
Коментари Харесай

В стъклен куб насред пустинята - лукс като в сериал

За феновете на научнофантастичния сериал " Черноto огледало " (Black Mirror) появяването на неговия нов пети сезон пo Netfliх провокира освен нови тематики за размисъл, високо кръвно налягане и насладата от появяването на поп звездата Майли Сайръс в един от епизодите. Изненадващо от него се роди и нова хитова дестинация за пътешествениците, които обичат да опитват - стъклен куб посред пустинята.

Във втория епизод на поредицата феновете се срещат с измисления воин Били Бауър, изпълнителен шеф на платформа за обществени медии на име Smithereen, която доста прилича " Facebook " и " Туитър ", само че минава през срив и надлежно нещо като рецесия. Бордът на шефовете на компанията обаче не съумяват да се свържат с него, защото тъкмо в този миг той се е отдал на 10-дневна безмълвна медитация в Юта. Все отново го наблюдават и съумяват да го открият в спиращ дъха стъклен дом, заобиколен от пейзажите на пустинята.

Мястото наподобява като съвършен проект за бягство от света и всички, свързани с него устройства, в случай че не вечно, то най-малко за няколко дни.

Този стъклен " оазиз " посред пустинята фактически съществува, само че не в Юта, а наоколо до испанския град Гранада. Дори и да не гледате сериала, мястото си заслужава за отмора в същинския смисъл на думата.

Официалното му име е La Casa del Desierto (Къщата на пустинята). Построена е от компания Guardian Glass, с цел да да показва силата на стъклото, което те създават. Според компанията продуктите им съумяват да обезвреждат климатичните въздействия на времето и могат да устоят на всичко, в това число на горещия и изсъхнал климат на пустинята Гуадалахара.

За тези, които търсят просто място за почивка и комфорт, къщата разполага с повърхност от 215 кв.м., които включват спалня, баня и всекидневна.

Ако пък напълно не можете да се изключите от действителността на телефона, компютъра или таблета, те отново може да ви се притекат на помощ и да утолят абстиненцията ви, откакто ги заредите с електричеството, което в куба се създава напълно от слънчеви панели.

За гостите, които няма да устоят освен без устройства, само че и без цивилизация към себе си, от компанията успокояват, че най-близкото обитаемо място - селото Гарафе - се намира на 15 минути.

Кубът може да се наема за най-много две нощувки от най-много двама души. Цената за индивидуален престой е 150 евро.

Резервации могат да се вършат от уеб страницата на производителя елементарно, бързо и комфортно. Само не забравяйте да оставите част от виртуалния си обществен живот върху стъкления екран и да се насладите пълноценно на горещините, гледайки ги предпазени зад стените на стъкления куб.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР