За почистване през следващата година Община Варна ще похарчи 31,5

...
За почистване през следващата година Община Варна ще похарчи 31,5
Коментари Харесай

31,5 милиона лева предвидени за почистването на Варна през 2020 г.

 За разчистване през идната година Община Варна ще похарчи 31,5 милиона лв.. Това се показва в плана на план-сметката за активност " Чистота " за 2020 година, оповестява Дарик.

Предложението е на кмета на Варна Иван Портних и ще бъде гласувано  на днешното съвещание на комисията " Благоустройство и комунални действия " към локалния парламент.

Общият размер на плануваните доходи по план-сметка " Чистота " за идната година, предопределени за покриване на нужните разноски, е в размер на 31,5 милиона лв.. Те включват приходите от такса битови боклуци за 2020 година в размер на 29 милиона лева и предстоящите доходи от подлежащи на възобновяване отчисления от РИОСВ-Варна в размер на 2,5 милиона лв., се показва в предлагането на кмета. 

В разходната част най-голямото перо - близо 11,8 милиона лв., са за преправка, неутрализиране, преработване и оползотворяване на битовите отпадъци в апаратура за механично-биологично отнасяне в Регионалната система за ръководство на отпадъците в село Въглен. 

Размерът на плануваните средства за сметосъбиране и сметоизвозване е малко над 9 милиона лв.. От тях 8 милиона са за събиране на битови боклуци и превозването им до завода за преправка на отпадък в село Езерово. 530 000 лв. са за събиране на и превозване на едрогабаритни и смесени боклуци от нерегламентираните сметища, както и битови биоотпадъци, до уреди за преработката и обезвреждането им. 393 720 лв. са планувани за създаване на площадки за слагане на съдове за битови боклуци, 20 000 са за обслужване на системата за надзор на дейностите по непорочност, а 72 000 лв. са заложени за надграждане на системата за надзор на дейностите по чистотата. 

Необходимите разноски за разчистване и поддържане на чистотата на територии, предопределени за публично прилагане, са в размер на 10,7 милиона лв.. От тях за ръчно и механизирано разчистване на спирки, площади, тротоари, подлези, пешеходни зони, алеи, междублокови пространства и други, са планувани 6,1 милиона лв.. За зимно разчистване на уличната мрежа са заложени 1,2 милиона лв.. За зимно разчистване от сняг и лед на тротоари, спирки и подходи към подлези са посочени 10 000 лв.. Половин милион лв. са за разчистване на дъждотводните шахти. За поддържане чистотата на Морската градина заложените средства са 285 000 лв.. За трудови  и осигурителни разноски, свързани с контрола и осъществяването на дейностите по поддържане на чистотата на публичните територии в общината, включително и и общинско дружество " Управление на планове и озеленяване “  – 2,1 милиона лв.. 

Заседанието на комисията по благоустройство и комунални действия е планувано за 10.00 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР