За починалото 3-годишно дете преди дни в София е направено

...
За починалото 3-годишно дете преди дни в София е направено
Коментари Харесай

Проф. Литвиненко за починалото дете: Показателите му са се променили за часове

За умрялото 3-годишно дете преди дни в София е направено всичко, което би направил един доктор. Това излиза наяве от изявление в ефира на bTV на проф. Иван Литвиненко, член на лекарската комисия, основана по проблема в Специализираната болница по детски заболявания в София.

„ Абсолютно единомислещо всички членове на комисията стихнахме до извода, че за това дете е направено всичко, което би направил всеки един от нас. Разбирам тъгата на родителите, през техните очи несъмнено казусът наподобява по-различно. Но и лекарят е човек и ние претърпяваме всеки подобен проблем ”, съобщи проф. Литвиненко.

По думите му не се прави оценка в какво положение е пристигнало детето в болничното заведение и по какъв начин се е развила заболяването по-късно. Той пояснява, че преди да бъде признато, лекарите са създали на детето редица проучвания - кръвна картина и рентгенография, като първата фотография не показвала възпалителни промени в белия дроб. Като причина за трагичния край проф. Литвиненко показва бързото развиване на заболяването. 

„ Твърди се, че детето е било в тежко положение и умиращо пред кабинета. Кръвно-газовият разбор демонстрира 98% засищане с О2 на тъканите му. Това демонстрира, че в този миг детето не е имало признаци на дихателна непълнота, няма тежка пневмония. Да, положението му се утежнява и това никой не го оспорва. Но това става четири часа след приемането му. Тогава тези индикатори се трансформират. Прави се втора фотография и измененията са солидни. Има такива пневмонии, които протичат злокачествено и за часове умират деца по целия свят ”, сподели още професорът.

„ Според лекарската документи, при прегледа в болница „ Лозенец ” към 10:30 ч. сутринта то е било в „ приемливо общо положение и деен по време на прегледа ”, изясни доцент Атанас Мангъров, който взе участие в правенето на инспекцията по нещастието със гибелта на детето. 

По мотив обикалянето от болница в болница на родителите и детето, доцент Мангъров разяснява: „ Въпросът тук е за какво това дете не е прието в болница. В педиатричната болница се чака, тъй като това е най-голямата университетска болница. Само на 200 м се намира инфекциозната болница, а това е инфекциозно заболяване. Детето обаче не е заведено там, а в Правителствена болница. За да го заведат на другия завършек на София, значи не е било чак толкоз незабавно ”. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР