За по-малко разходи на столицата и за решаване на проблема

...
За по-малко разходи на столицата и за решаване на проблема
Коментари Харесай

Димитровград поиска Паметника на съветската армия още преди 8 г., припомни Вили Лилков

" За по-малко разноски на столицата и за решение на казуса със запазване на частите на ПСА " той цитира решение от 2015-а на Общинския съвет в Димитровград, с което " дава единодушие да придобие от Столична община Паметник на руската войска при възможното му разглобяване, като го трансформира в част от основаната през 2008 година в Димитровград Алея на монументалното изкуство ".

Със същото решение се разпорежда на кмета на Община Димитровград осъществяването на всички процедури, свързани с вярното и законосъобразно осъществяване на взетото решение.

В гласуването са взели участие 29 общински съветници, от които " за " са били 21, нито един - " срещу ", а осем са се въздържали. 

" Във връзка с това решение има изпратени писма от ръководителя на общинския съвет на Димитровград до Столична община, до министъра на културата, до ръководителя на Народно заседание и до министър-председателя. Нямам информация решението да е анулирано, което дава опция на столицата да реши бързо казуса с мястото на демонтирания монумент, да спести финансовите разноски по неговото предпазване, а паметникът да отиде в същински музей на тоталитаризма ", написа Вили Лилков.

Преди ден шефът на музея на изкуството от интервала на социализма Николай Ущавалийски разяснява пред, че " мъчно музеят ще откри място за предпазване на Паметника на Съветската войска, в случай че той бъде демонтиран ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР