За по-малко от три седмици ръководството на РУ - Попово

...
За по-малко от три седмици ръководството на РУ - Попово
Коментари Харесай

Учителка намери на улицата 600 лв. и ги предаде в полицията

За по-малко от три седмици управлението на районно управление (на МВР) - Попово за трети следващ път одобри свои съграждани, намерили изгубени на публично място парични суми, и навреме предали ги на полицията, с цел да бъдат открити притежателите им, и да си ги получат назад. Това оповестиха от ОДМВР-Търговище.
И до момента в който предходните два пъти поканените в ръководството, с цел да получат признателност за доблестната си постъпка, бяха възпитаници, този път цветя от началника му гл. инсп. Ивелин Христов за хуманния си жест получи учителката в Професионалната гимназия по селско стопанство „ Никола Пушкаров “ в гр. Попово Петя Цанева.
На 1 юни малко след 16:00 часа тя се прибирала у дома по бул. „ България “ в града – след привършване на матура, където била квестор. Изведнъж видяла разпилени по земята банкноти – 12 броя от по 50 лева, т.е. на обща стойност 600 лева Вдигнала ги от земята и незабавно позвънила на брачна половинка си. Той пристигнал и двамата дружно отишли в районното ръководство, където предали откритата сума. „ Не сме и помисляли за някакъв различен вид, с изключение на да ги върнем – показа на срещата тя. „ Та това може би е месечната заплата на някого, или с парите някой е възнамерявал да си купи медикаменти, или нещо за децата си. Ние също сме родители и добре знаем, че не е елементарно в днешно време да се отглеждат деца “.
Петя е приключила история и има 20-годишен стаж като преподавател по публични науки.
Станала ѝ доста прелестно, когато ѝ се обадили притежателите на изгубената парична сума. Хората пристигнали в дома ѝ, с цел да ѝ благодарят. И с още нещо се гордее Петя: „ Двете момчета, които предадоха преди няколко дни в полицията загубен мъжки калъф с документи, пари и разплащателни карти, са мои възпитаници. Преподавам на децата нравственос и морал, постаравам се да оказа помощ за създаване на ценностната им система, и смятам, че персоналният образец също е доста значим в това отношение “, сподели още тя.
Със сигурност Петя Цанева с благородния си жест е превъзходен образец както за съгражданите и учениците си, по този начин и за своите две деца – щерка студентка и наследник седмокласник. „ Да имаме вяра в съхраненото положително начало у хората! “, пожела тя на участниците в срещата. 
От името на управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и на районно управление (на МВР) - Попово началникът му гл. инсп. Ивелин Христов ѝ сервира цветя с думите: Тези доблестни действия сами по себе си красноречиво приказват какви хора живеят в града и общината ни. И нека те са колкото се може повече. А злобари в обществените мрежи, у които сходни доблестни прояви да провокират удивление и недоумение, за жалост постоянно ще се намират “.
На управлението на ПГСС „ Н. Пушкаров “ в гр. Попово е изпратено благодарствено писмо от управлението на ОД Министерство на вътрешните работи - Търговище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР