За по-малко от три години съм предал директно на министър

...
За по-малко от три години съм предал директно на министър
Коментари Харесай

Божков до прокуратурата: Предал съм над 60 млн. лева директно на Борисов и Горанов

За по-малко от три години съм предал непосредствено на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лв.. по тяхно непосредствено искане и предписание.
Това е написал хазартният необут Васил Божков в своя сигнал до прокуратурата, твърди уеб сайтът " Биволъ " като разгласява главната част от текста.

Сигналът, за който през днешния ден самият Божков изясни с нова скица в профила си във Facebook, е против премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, и Менда Стоянова, в качеството й на зам.-председател на Народното събрание.

Припомняме, че основния прокурор Иван Гешев удостовери, че е получил по имейл сигнал от Божков, който към този момент се проверявал.

От текста излиза наяве, че Божков непосредствено нападна премиера и финансовия министър с съответна сума, която афишира, че е платил като " рекет " за последните три години и обвинявания за " закани " и искане да завладяват бизнеса му.

Бизнесменът твърди още, че сдруженията оперирали бизнеса с лотарийни билети и той като акционер в тях са били " подложени на систематична корист с власт, изнудване и директни закани за смяна на нормативната уредба от страна на висшепоставени държавни чиновници и от членове на българското държавно управление ".

Божков декларира още, че се е стигнало до директна " опасност " за преустановяване на активността на тези компании и е тя се осъществила, когато през януари 2020 година е отказал да заплаща повече на финансовия министър. Божков го дефинира като " безапелационен отвод да не преставам да удовлетворявам възходящите финансови искания и упоритости за придобиване на мажоритарни дялове от моите сдружения от страна на министъра на финансите. "

Ето целия текст:

.

.

.

.

Според изданието то е получило документа и е попитало предприемача в известие, в което ползва извадка от него, дали е достоверен. Божков е дал отговор единствено, че през вчерашния ден и през днешния ден сигналът е изпратен до доста български и непознати институции.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР