За по-малко от седмица медиците в единствената специализирана болница по

...
За по-малко от седмица медиците в единствената специализирана болница по
Коментари Харесай

Медиците от софийската педиатрична болница отново излязоха на протест

За по-малко от седмица медиците в единствената профилирана болница по детски заболявания у нас излязоха на втори митинг.

В митинга през днешния ден, в поддръжка на медиците, се включиха и родители на деца, лекувани в лечебното заведение. Медиците не престават да упорстват за специфичен статут на болничното заведение и за отпадане на лимитите за банкет. Те желаят и решение на казуса с ниските заплати и с дефицита на фрагменти.

От Здравното министерство към този момент дадоха обещание в допълнение финансиране, само че обявиха, че новият статут на лечебното заведение може да стане факт след 2 години когато то ще стане част от бъдещата национална детска болница.
Доц. Димитър Калайков: Обещанията, които се дадоха от министъра, при срещата предходната сряда с представители на болничното заведение, звучат сносно, обаче са ориентирани в бъдеще време - откакто се построи новата постройка на болничното заведение тогава в действителност да бъдат задоволени настояванията, което безусловно не ни задоволява.Д-р Адил Кадъм: На 10 май митингът ще бъде малко по-различен със затваряне на бул. " Гешов ", като се надяваме това да бъде единствения подобен митинг, който ще сме принудени да създадем.  Педиатрите от единствената профилирана детска болница излязоха на митинг Педиатрите от единствената профилирана детска болница излязоха на митинг
Протест на работещите в единствената у нас профилирана детска болница. Те желаят по-високи заплати, отпадане на лимитите за банкет, и смяна на стат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР