За по-малко от седмица лекарите в единствената специализирана болница по

...
За по-малко от седмица лекарите в единствената специализирана болница по
Коментари Харесай

Медиците от софийската педиатрична болница отново на протест

За по-малко от седмица лекарите в единствената профилирана болница по детски болести у нас - " Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания - проф. доктор Иван Митев ", излязоха на втори митинг.

В днешната проява, в поддръжка на медиците, се включиха и родители на деца, лекувани в здравното заведение. Медиците не престават да упорстват за специфичен статут на болничното заведение и за отпадане на лимитите за банкет. Те желаят и решение на казуса с ниските заплати и с дефицита на фрагменти.

От Здравното министерство към този момент дадоха обещание в допълнение финансиране, само че обявиха, че новият статут на лечебното заведение може да стане факт едвам след 2 години, когато то ще стане част от бъдещата национална детска болница.

" Обещанията, които се дадоха от министъра при срещата предходната сряда с представители на болничното заведение, звучат сносно, обаче са ориентирани в бъдеще време - откакто се построи новата постройка на болничното заведение тогава в действителност да бъдат задоволени настояванията, което безусловно не ни задоволява ", безапелационен беше доцент Димитър Калайков пред Българска национална телевизия. 

Ако не бъдат подхванати ограничения, медиците готвят нов, по-мащабен митинг на 10 май. Лекарите имат проект да блокират и кръстовища в столицата, в случай че не бъдат чути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР