За по-малко от седмица криминалисти от полицейското управление във Велико

...
За по-малко от седмица криминалисти от полицейското управление във Велико
Коментари Харесай

Пипнаха крадци алпинисти, свили 35 000 лв. от офис във Велико Търново

За по-малко от седмица криминалисти от полицейското ръководство във Велико Търново разкриха кражба на железна каса от фирмен офис в регионалния град, оповестиха от ОДМВР.

Работата по случая е почнала, откакто на 3 ноември тази година в ръководството е бил получен сигнал за осъществена кражба на железна каса, с намиращи се в нея 35 000 лева По случая било формирано досъдебно произвеждане и работата по откриване на причинителите почнала. От извършените голям брой оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени дейности проверяващите влезнали в дирите на причинителите – трима мъже на 31 година, 37 година и 41 година, надлежно от Елена, В. Търново и Г. Оряховица, всички известни на полицията и осъждани. Най-възрастният от тях е със седем престъпни и правосъдни регистрации, главно за взломни обири.

Четири дни по-късно е извършена профилирана полицейска интервенция за задържането им и тримата били приведени в полицейския арест. В хода на следствието е изяснено, че един от причинителите е добре осведомен с активността на компанията и реда в офиса. Предварително било оказано влияние върху охранителната система, а в деня на осъществяване на действието бил употребявали алпийски прийом за навлизане в помещението.

След отчет на материалите по случая в прокуратурата тримата са привлечени, в качеството на обвинени. На двама от тях са наложени ограничения за неотклонение „ подписка “, а на най-възрастния мярката за задържане е удължена на 72 часа. Внесено е искане в Районен съд – В. Търново за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. По-голяма част от инкриминираната сума е открита и конфискувана.

Работата по документиране на незаконната активност на тримата продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР