За по-малко от пет месеца след въвеждането на митата върху

...
За по-малко от пет месеца след въвеждането на митата върху
Коментари Харесай

Колко спечелиха САЩ от митата върху стоманата и алуминия досега?

За по-малко от пет месеца след въвеждането на митата върху вноса на алуминий и стомана администрацията на американския президент Доналд Тръмп е съумяла да събере над 1,4 милиарда $ спомагателни доходи от данъците. Това излиза наяве от отчет, квалифициран от членовете на Конгреса и представен от CNBC.

Според изчисленията сред 23 март и 16 юли Вашингтон е събрал 1,1 милиарда $ доходи от митата върху стоманата и в допълнение 344 милиона $ от тези върху алуминий.

Очакванията са в идващите месеци тези суми да набъбнат, защото е допустимо въвеждането на спомагателни данъци и за различен страни.

В отчета се добавя, че общо за 2018 година в хазната могат да влязат в допълнение 7,5 милиарда $ - 5,8 милиарда $ от митата върху стоманата и 1,7 милиарда $ от тези върху алуминия.

Тези сметки са направни на база на вноса за миналата година. През 2017 година импортът на Съединени американски щати на възлиза на 29 милиарда $ за стоманата и 17,4 милиарда $ за алуминия.

Президентът Тръмп показва, че наложените цени могат да имат спомагателна изгода, като приходите от тях могат да бъдат употребявани за понижаване на федералния недостиг, който през юли доближава равнище от 77 милиарда $.

" Заради митата ще имаме опция за стартираме да изплащаме огромни суми от насъбрания дълг от 21 трилиона $ ", написа Тръмп в своя профил в Twitter през предходната седмица. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР