За по-малко от месец средните цените на литър от най-масовия

...
За по-малко от месец средните цените на литър от най-масовия
Коментари Харесай

Горивото пак тръгна нагоре! За по-малко от месец бензинът и дизелът скочили с...

За по-малко от месец междинните цените на литър от най-масовия бензин (А95) и елементарния дизел са се повишили с 8 стотинки, а на пропан-бутана с 5 стотинки, демонстрира информация в профилирания уебсайт fuelo.net. 

``
реклама

След като от ноември те поевтиняваха, с цел да стигнат равнища от 1.95 лв/л за бензина, 2.15 лв/л за дизела и 92 ст. за газта в края на декември, те се задържаха на тези равнища до края на януари. Оттогава се вижда гладко повишаване и към днешната дата междинните цени са 2.03 лв/л за бензина, 2.23 лв/л за дизела и 0.97 лв/л за газта.

Обяснението може да се търси в придвижването на цената на петрола, който от към 50 $ за барел в края на декември, стигна 67.17 $ за барел тази заран. Движението на международните цени на горе евентуално ще продължи, поради несигурността идваща главно от обстановката във Венецуела.

Поглед към междинните цените на горивата на огромните вериги през днешния ден демонстрира цялостно равнене за пет от най-големите търговци. Става дума за 2.04 лв/л за бензина, 2.24 лв/л за дизела и 0.97 лв/л за пропан-бутана, пише econ.bg.

През 2016 година Комисията за отбрана от конкуренция (КЗК) стартира следствие, с което да откри съгласуват ли търговците цените на дребно. Доказателства за шерване на такава информация бяха открити, само че не беше открито да има картел на пазара на горива.

През март предходната 2017 година Комисията за защита на конкуренцията постанови шестте най-големи търговци на горива  да подсигуряват, че са подхванали ограничения против шерване на комерсиална информация с конкуренцията. След митингите против цените на горивата през лятото и есента Комисия за защита на конкуренцията стартира инспекция дали това е направено през ноември предходната година, само че резултат към момента няма.

Управляващите пък взеха решение да трансформират касовите бележки, които всеки лидер получава при зареждане, като от 1 април на тях би трябвало да има разбивка каква част от сумата идва от цената на горивото, Данък добавена стойност, данък и надценка..Според ръководещите по този начин ще има повече изясненост на потребителите за ценообразуването в бранша и няма всички рецензии да са към държавното управление. Финансовият министър Владислав Горанов е на мнение, че това ще е в изгода и на конкуренцията на пазара на горива.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР