За по-малко от месец след убийството на Джордж Флойд, фондацията

...
За по-малко от месец след убийството на Джордж Флойд, фондацията
Коментари Харесай

Корпорации като Apple, Microsoft и Dropbox дариха суми на фондацията Black Lives Matter. Какво се обърка?

За по-малко от месец след убийството на Джордж Флойд, фондацията Black Lives Matter събира над 4 милиона $ дарения от частни лица и международни компании, измежду които Apple, Microsoft и Гугъл. Разследване на BuzzFeed обаче разкрива, че фондацията няма нищо общо с придвижването, борещо се за права на чернокожите.

Организацията е записана в калифорнийския град Санта-Кларита и има единствено един чиновник, който е и неин притежател - чернокожият музикален продуцент Робърт Рей Барнс (65 г.). Той основава фондацията си за " да търси схващане и единство с полицията ". Сред концепциите му това да се реализира са ежеседмични " срещи на кафе " на жители с служители на реда от региона.



Въпреки че придвижването BLM набира скорост през 2013-а по отношение на делото по убийството на малолетния Трейвън Мартин, Барнс, който е записал фондацията си през 2015 година твърди, че сред неговата фондация и придвижването BLM няма никаква връзка.
Многохилядни митинги против килъра на Трейвън Мартин в Съединени американски щати В демонстрацията в Ню Йорк се включиха и цветнокожите реализатори Бионсе и Джей Зи
" Имах своите аргументи да основа фондацията Black Lives Matter, а хората от придвижването BLM в никакъв случай не са правили такава. Сега внезапно се заинтересуваха ", добавя той. " Идеята не е ничия благосъстоятелност ". По негови думи повода да записва организацията е убийството на някогашния брачен партньор на жена му от служител на реда.

Фондацията, която от придвижването BLM основават, се споделя " Black Lives Matter Global Network Foundation, Inc " и е записана през 2017 година - две години след " Black Lives Matter Foundation " на Робърт Рей Барнс.

Натрупаната, посредством разнообразни уеб сайтове за дарения, сума от 4,3 млн. $ сега е замразена, а представители на BLM споделят, че ще търсят правата си.

Друго по тематиката от Ladyzone.bg:
Лидери на митингите за расово пълноправие: Цензурирането на остарели филми не е отговорът Има доста образци за расизъм в киното и малкия екран от предишното, само че цензурирането им е единствено заблуда за решение на казуса, считат деятели Black Lives Matter в киното - новите стандарти в Холивуд и заплахите, които идват с позитивната смяна Движението за пълноправие на чернокожите раздруса света и смяната ще се усети най-много в киното
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР